Με πλούσια γέμιση και τραγανή κρούστα
Υλικά για 6 άτομα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ.
Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, ύστερα το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λάδι.
Τα ζυμώνουμε όλα να γίνουν ένα μίγμα, τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.
Υλικά για 6 άτομα
- 600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- λίγο αλάτι
- αλεύρι
- 4 πατάτες βρασμένες μέτριες
- 6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε από το βράδυ το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ.
Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, ύστερα το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λάδι.
Τα ζυμώνουμε όλα να γίνουν ένα μίγμα, τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου