ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ινδία: Έξαρση θνητότητας θηλυκών βρεφών από «αδιαφορία» των γονέων

Ινδία: Έξαρση θνητότητας θηλυκών βρεφών από «αδιαφορία» των γονέων

Με 600.000 θανάτους ετησίως, η Ινδία κατέχει την πρωτιά παγκοσμίως στη θνητότητα μωρών, δηλαδή το ένα τέταρτο σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση της Unicef, στην οποία επισημαίνεται ότι τα περισσότερα είναι κορίτσια γιατί οι γονείς είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για ένα άρρωστο βρέφος αν είναι κορίτσι παρά αν είναι αγόρι.

Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των πέντε ετών, αν και έχει καταγραφεί μείωση του ποσοστού θνησιμότητας κατά σχεδόν 65% από το 1990 ως το 2015, η θνησιμότητα στα κορίτσια είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Οι διακρίσεις ξεκινούν ακόμη και προτού γεννηθούν», δήλωσε η Γιάσμιν Άλι Χακ εκπρόσωπος της Unicef στην Ινδία.

Η Ινδία προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη για τα νεογνά στα περισσότερα από 700 κρατικά νοσοκομεία παίδων που διαθέτει. Όμως σχεδόν το 60% των νεογνών που εισάγονται στα νοσοκομεία αυτά ήταν αγόρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το 2017 η Unicef.

«Αυτό καταδεικνύει τα κοινωνικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια. Έχουν μικρότερη αξία στην κοινωνία», δήλωσε ο Γκάγκαν Γκούπτα, ειδικός σε θέματα υγείας στη Unicef.

Οι γονείς αποφεύγουν να πηγαίνουν τα κορίτσια στον γιατρό διότι δεν θέλουν να απουσιάζουν από την εργασία τους και να χάνουν μισθούς, ή να πληρώσουν το κόστος της μεταφοράς στο νοσοκομείο, εξήγησε ο Γκούπτα.

Έλλειψη 63 εκατομμυρίων γυναικών

Εξάλλου πολλοί γονείς στην Ινδία προτιμούν να αποκτούν αγόρια καθώς, βάσει των άγραφων κοινωνικών κανόνων, οι γυναίκες στη χώρα δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε κάποιες θρησκευτικές τελετές ή ακόμη και να δέχονται κληρονομιά, αν και αυτές οι διακρίσεις είναι τυπικά παράνομες. Μάλιστα οι κόρες θεωρούνται βάρος επειδή οι οικογένειες πρέπει να καταβάλουν προίκα όταν παντρεύονται.

Η προτίμηση στα αγόρια έχει οδηγήσει και σε αύξηση των εκτρώσεων εξαιτίας του φύλου, γεγονός που έχει προκαλέσει έλλειψη γυναικών στην Ινδία. Εκτιμάται ότι από τη χώρα «λείπουν» 63 εκατομμύρια γυναίκες.

Η ινδική κυβέρνηση διεξάγει εκστρατεία για την προστασία και την εκπαίδευση των κοριτσιών και των νεαρών γυναικών και έχει αυξήσει τα κοινωνικά επιδόματα που καταβάλλει στους γονείς κοριτσιών. Όμως οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

«Βλέπουμε ακόμη και στα κέντρα καταπολέμησης του υποσιτισμού ότι έρχονται περισσότερα αγόρια από κορίτσια», τόνισε ο Ναρέντρα Γκούπτα αρμόδιος για τη δημόσια υγεία στο κρατίδιο Ρατζαστάν, όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά στη θνησιμότητα των θηλυκών βρεφών.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video