ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτικοί οδηγοί για υπηρεσίες υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτικοί οδηγοί για υπηρεσίες υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες

Ποια είναι τα δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψής μου στην Ελλάδα; Πού μπορώ να ενημερωθώ και να λάβω εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική φροντίδα και υποστήριξη στη Θεσσαλονίκη; Από πού μπορώ να πάρω φάρμακα δωρεάν, κατόπιν συνταγογράφησης γιατρού;

Απαντήσεις σε ερωτήματα ζωτικής ανάγκης, που θέτουν καθημερινά σε υπηρεσίες και φορείς, πρόσφυγες και μετανάστες, επιχειρούν να δώσουν δύο ενημερωτικοί οδηγοί -ένας για υπηρεσίες υγείας και ένας για την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη- που εκδόθηκαν σε τέσσερις γλώσσες στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Local Alliance for Integration" (LION) του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, με συντονιστή την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και εταίρους, το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, την MKO PRAKSIS, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την CMT Prooptiki, και την ΑμΚΕ Συν-ειρμός.

Οι οδηγοί μοιράστηκαν σήμερα στους συμμετέχοντες σε ενημερωτική εκδήλωση πάνω σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας, που διοργανώθηκε στον πολυχώρο «Οικόπολις» από τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (Υ.Τ.Χ.) στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, το βασικότερο πρόβλημα για τους Υ.Τ.Χ. αποτελεί η έκδοση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πολλοί μάλιστα, έκαναν λόγο για ανεπάρκεια στη διαπολιτισμική διαμεσολάβηση στα νοσοκομεία, κάτι που εμποδίζει πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν μόνοι τους σε υπηρεσίες υγείας και να εξαρτώνται από υπηρεσίες διερμηνείας που παρέχουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν την ανάρτηση πινακίδων και σε άλλες γλώσσες στα νοσοκομεία και γενικότερα την καταπολέμηση στερεοτύπων και διακρίσεων στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας.

Για τον λόγο άλλωστε αυτόν, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LION, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διάρκειας 24 μηνών, επιδιώκει να αναδείξει παρούσες ανάγκες και ελλείψεις, δημιουργώντας μια πλατφόρμα διαβουλεύσεων τόσο για τους τοπικούς φορείς όσο και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, μέσω μιας σταδιακής διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει:

1.Συνεδριάσεις διαβουλεύσεων, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία και στις δύο ομάδες-στόχους να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

2.Δημιουργία και διανομή ενημερωτικού υλικού σύμφωνα με τις συνεδριάσεις των διαβουλεύσεων.

3.Οργάνωση ημερών πληροφόρησης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video