ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Facebook: Μέριμνα για τους λογαρισμούς θανόντων χρηστών

Facebook: Μέριμνα για τους λογαρισμούς θανόντων χρηστών

Μια σειρά από updates τα οποία βελτιώνουν τον τρόπο που το Facebook διαχειρίζεται τους λογαριασμούς των χρηστών του που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε η Σέριλ Σάντμπεργκ, chief operating officer του κοινωνικού δικτύου. «Ξέρουμε ότι η απώλεια ενός φίλου ή συγγενούς μπορεί να είναι τρομερή- και θέλουμε το Facebook να είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλοϋποστηρίζονται ενώ τιμούν τη μνήμη των αγαπημένων τους» γράφει σε ανάρτηση στο επίσημο blog του Facebook.

«Σήμερα μοιραζόμαστε updates για να κάνουμε αυτή την εμπειρία ακόμα πιο υποστηρικτική για την κοινότητά μας: Μία νέα κατηγορία απόδοσης τιμών για τους “λογαριασμούς- μνήματα” (memorialized accounts), επιπλέον εργαλεία ελέγχου για ανθρώπους που διαχειρίζονται “λογαριασμούς- μνήματα” και βελτιωμένη ΑΙ για να αποτρέπεται η εμφάνιση του προφίλ κάποιου νεκρού αγαπημένου προσώπου με διάφορους οδυνηρούς τρόπους».

Η νέα κατηγορία απόδοσης τιμών (tribute section) δημιουργεί ένα ξεχωριστό tab με memorialized προφίλ, όπου φίλοι και συγγενείς μπορούν να μοιράζονται posts, διατηρώντας παράλληλα το αυθεντικό timeline του εκλιπόντος. «Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα είδη των posts που τους είναι πιο χρήσιμα, καθώς θρηνούν και θυμούνται τους αγαπημένους τους».

Όσον αφορά στα εργαλεία ελέγχου, η Σάντμπεργκ υπενθυμίζει πως το 2015 είχε παρουσιαστεί μια λειτουργία που επέτρεπε την επιλογή μιας «επαφής κληρονομιάς» (legacy contact)- ενός συγγενούς ή φίλου στον οποίο ένας χρήστης μπορούσε να αναθέσει τη διαχείριση του λογαριασμού του στο Facebook σε περίπτωση θανάτου του. Πλέον οι «επαφές κληρονομιάς» μπορούν να επεμβαίνουν στα posts που διαμοιράζονται στο tributes section αλλάζοντας τις ρυθμίσεις tagging, απομακρύνοντας tags και ορίζοντας ποιοι μπορούν να κάνουν και να δούν posts. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση περιεχομένου που μπορεί να είναι επώδυνο για φίλους και συγγενείς να βλέπουν. Επίσης, αν και οι ανήλικοι δεν μπορούν να επιλέγουν legacy contacts, το Facebook άλλαξε την πολιτική του ώστε να επιτρέπει στους γονείς που έχουν χάσει παιδιά κάτω των 18 να ζητούν να γίνουν τα legacy contacts τους. «Ελπίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις εμπειρίες που μπορεί να είναι επώδυνες. Μας έχουν πει πως το memorializing ενός προφίλ μπορεί να δημιουργεί την εντύπωση πως είναι ένα μεγάλο βήμα, που δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν αμέσως. Για αυτό είναι σημαντικό αυτοί που ήταν κοντά στον νεκρό να αποφασίσουν πότε θα το κάνουν. Τώρα επιτρέπουμε μόνο φίλους και συγγενείς να ζητήσουν να γίνει memorialized ένας λογαριασμός».

Ως προς τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η Σάντμπεργκ γράφει πως, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει γίνει «μνήμα», χρησιμοποιείται τεχνητή νοημοσύνη για να μην εμφανίζεται σε μέρη όπου θα μπορούσε να προκαλέσει οδύνη- όπως πχ προτάσεις να προσκληθεί ο νεκρός σε events ή υπενθυμίσεις για αποστολή ευχών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video