ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος δυσκολεύεται να παράγει νέα κοράλλια

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος δυσκολεύεται να παράγει νέα κοράλλια

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας, ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος του κόσμου, δυσκολεύεται να δημιουργήσει νέα κοράλλια, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Τζέιμς Κουκ. Οι Αυστραλοί ερευνητές αποκάλυψαν μια συγκλονιστική μείωση του αριθμού των νέων κοραλλιών πέρυσι, γεγονός που γεννά αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του σημαντικού συστήματος υφάλων.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα νέα κοράλλια μειώθηκαν κατά 89% λόγω των μεγάλων γεγονότων αποχρωματισμού κοραλλιών το 2016 και το 2017, τα οποία προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Ο τελευταίος μεγάλος αποχρωματισμός έγινε το 2017 και οι επιστήμονες κατέγραψαν πόσα κοράλλια επέζησαν από την κρίση και πόσα νέα κοράλλια δημιουργήθηκαν το 2018.

Οι αριθμοί όχι μόνο ήταν εξαιρετικά χαμηλοί σε σύγκριση με τους παλιούς αριθμούς, αλλά και οι τύποι των νέων κοραλλιών που παράγονται είναι διαφορετικοί. Σύμφωνα με τον Guardian, οι επιστήμονες ανησυχούν για την υγεία του ύφαλου, ειδικά αν περάσει άλλη μία κρίση αποχρωματισμού την επόμενη δεκαετία. Ο ύφαλος έχει επιβιώσει από τα προηγούμενα δύο περιστατικά, αλλά ένα τρίτο θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο μεγαλύτερο σύστημα υφάλων του κόσμου.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος πιθανότατα θα ανέκαμπτε, αν δεν συνέχιζε να υπάρχει η απειλή του μελλοντικού αποχρωματισμού. Σε περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα το 2016 και το 2017, η ανάπτυξη νέων κοραλλιών επιβραδύνθηκε σε μόλις 2%. Αυτά τα ποσοστά έχουν από τότε ανέβει στο 4%, αλλά για να ανακάμψουν πλήρως, θα χρειαστεί να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά μαζικού αποχρωματισμού την επόμενη δεκαετία. Δεδομένου ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν επιβραδύνεται, αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο.

Παρά τις αρνητικές προοπτικές, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος μπορεί ακόμα να ανακάμψει. Η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι ότι η διαδικασία ανάκαμψης θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, και ότι ο ύφαλος θα δυσκολευτεί να διατηρήσει τους αριθμούς των κοραλλιών, εν όψει νέων περιστατικών αποχρωματισμού.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video