ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι Ευρωπαίοι οφείλουμε φόρο τιμής στον Λίβανο και στον λαό του Λιβάνου

Οι Ευρωπαίοι οφείλουμε φόρο τιμής στον Λίβανο και στον λαό του Λιβάνου

«Eμείς, οι Ευρωπαίοι, οφείλουμε, χωρίς περιστροφές, τόσο περισσότερο αυτό τον φόρο τιμής στον Λίβανο και στον Λαό του Λιβάνου, όσο η Δύση γενικότερα και, πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση -ειδικότερα δε ορισμένοι Εταίροι μας- δεν εκπλήρωσαν στο ακέραιο, κατά την διάρκεια του πολέμου στην Μέση Ανατολή, το χρέος τους απέναντι στον Άνθρωπο και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο Λιβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την αυριανή επίσημη επίσκεψή του στον Λίβανο.

«Η επίσημη επίσκεψή μου στον Λίβανο, για την οποία ευχαριστώ θερμώς τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Στρατηγό Αούν, μας παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε, στο πιο υψηλό επίπεδο, τη στέρεη και εποικοδομητική διαχρονία της Φιλίας μεταξύ των Λαών μας και των Χωρών μας αλλά και, ακόμη περισσότερο, να προσδώσουμε σε αυτή την Φιλία -και, κατά συνέπεια, στην αντίστοιχη συνεργασία μας- μιαν ακόμη πιο πολλά υποσχόμενη προοπτική», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, που προσθέτει:

«Οφείλω να τονίσω προς αυτή την κατεύθυνση ότι η συγκυρία, δυστυχώς ακόμη πολύ κρίσιμη, στην Μέση Ανατολή το επιτρέπει, θα έλεγα μάλιστα το επιβάλλει, λαμβάνοντας υπόψη την Ιστορία και την ιστορική αποστολή της Ελλάδας και του Λιβάνου. Άλλωστε, ο αρμονικός και αδιάλειπτος διάλογος μεταξύ των δύο εμβληματικών Πολιτισμών μας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ευόδωση αυτού του σκοπού.

Ως συνειδητοποιημένος και ειλικρινής Ευρωπαίος, αξιοποιώ αναλόγως την ευκαιρία αυτής της επίσκεψής μου για ν’ αποτίσω φόρο τιμής στον Λίβανο και στον Λαό του Λιβάνου, αναδεικνύοντας, με έμφαση, τον Ανθρωπισμό τους προς τους Πρόσφυγες του πολέμου στην Μέση Ανατολή. Πρόσφυγες, οι οποίοι συμβολίζουν από τη μια πλευρά τον Άνθρωπο και της συνθήκες ζωής του Ανθρώπου εν γένει, σ’ έναν ταραγμένο κόσμο. Και, από την άλλη πλευρά, το μεγάλο διακύβευμα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας και του άνευ εκπτώσεων σεβασμού των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ένα διακύβευμα το οποίο, επιπλέον, μας υπενθυμίζει το χρέος μας, όπως τούτο προκύπτει από τα κυριότερα προτάγματα του Πολιτισμού μας. Και εμείς, οι Ευρωπαίοι, οφείλουμε, χωρίς περιστροφές, τόσο περισσότερο αυτό το φόρο τιμής στον Λίβανο και στον Λαό του Λιβάνου, όσο η Δύση γενικότερα και, πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση -ειδικότερα δε ορισμένοι Εταίροι μας- δεν εκπλήρωσαν στο ακέραιο, κατά την διάρκεια του πολέμου στην Μέση Ανατολή, το χρέος τους απέναντι στον Άνθρωπο και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Καταλήγω, διευκρινίζοντας ευθέως ότι η Ελλάδα, αποδεικνύοντας έτσι για μιαν ακόμη φορά τον σεβασμό της προς το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του, είναι έτοιμη και αποφασισμένη να υπερασπισθεί το αναφαίρετο δικαίωμα του Λιβάνου και του Λαού του Λιβάνου να ζήσει στο Κράτος του υπό συνθήκες που εγγυώνται πλήρως τα σύνορά του, την εδαφική του ακεραιότητα και την εθνική του κυριαρχία. Αλλά, όπως βεβαίως είναι φυσικό και αυτονόητο, οφείλω να καταστήσω σαφές, πάντοτε στην βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του, ότι αυτή η στήριξη προς τον Λίβανο και τον Λαό του Λιβάνου προϋποθέτει τις ίδιες, ακριβώς, εγγυήσεις, υπέρ όλων των Κρατών και των Λαών στην ευρύτερη περιοχή, δίχως καμία, απολύτως, εξαίρεση», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρ. Παυλόπουλος μεταβαίνει αύριο στον Λίβανο για διήμερη επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Μ. Αούν

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στον Λίβανο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Πέμπτη στις 11.50, ο κ. Παυλόπουλος θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιβάνου και στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ. Αμέσως μετά θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα, παρατιθέμενο προς τιμήν του από τον Πρόεδρο του Λιβάνου. Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, ενώ αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στον Λίβανο, την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στην κοινότητα Μπαλαμάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη Ι, ο οποίος και θα τον παρασημοφορήσει με το «Παράσημο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video