ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα παράδοξα της πρωτοφανούς συμφωνίας για το «Ερ. Ντυνάν»

Τα παράδοξα της πρωτοφανούς συμφωνίας για το «Ερ. Ντυνάν»

Σε ένα μακράς διάρκειας παζάρι βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς με το Ιδρυμα Ωνάση προκειμένου να κλείσει η πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με τρόπο που αφενός μεν θα ικανοποιεί την επιθυμία της κυβέρνησης να περάσει η μονάδα στον έλεγχο του Δημοσίου, αφετέρου δε να εξασφαλίζεται η τράπεζα.

Η επιθυμία της κυβέρνησης να γίνει το «Ντυνάν» δημόσιο νοσοκομείο μέσα από την πρωτοφανή συμφωνία με το Ιδρυμα Ωνάση που υποχρεώθηκε να υποβάλει προσφορά με σκοπό να το αποκτήσει και να το μεταβιβάσει στη συνέχεια στο κράτος, ήταν και ο λόγος που απέτρεψε οποιονδήποτε άλλο σοβαρό διεκδικητή να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Οι μόνες προσφορές που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, ήταν αυτές του Ιδρύματος Ωνάση και ενός ακόμη βουλγαρικού fund, που αξιολογήθηκε ως μη αξιόπιστο.

Με βάση τις πληροφορίες, η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση έπειτα από βελτιώσεις προσδιορίζεται κοντά στα 80 εκατ. ευρώ και μέρος της αποπληρωμής προτείνεται να γίνει από τα ετήσια έσοδα του νοσοκομείου, γεγονός που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν γίνεται αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποτιμήσει το «Ερρίκος Ντυνάν» στα 110 εκατ. ευρώ και, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συνομολογήσει σε μια προσφορά που θα είναι πολύ κατώτερη από την αξία που η Πειραιώς το έχει εγγράψει στα βιβλία της, οι συζητήσεις συνεχίζονται υπό το βάρος και των πολιτικών πιέσεων που έχουν ασκηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς ζητεί από το Ιδρυμα Ωνάση εγγυήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το τίμημα για την εξαγορά του «Ντυνάν», αλλά και οι οφειλές που έχει προς την Τράπεζα Πειραιώς με τη μορφή ομολογιακού δανείου, θα εξυπηρετούνται κανονικά, ακόμη και όταν το νοσοκομείο περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν θεωρεί επαρκή εγγύηση τη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα που προτείνεται από την πλευρά του αγοραστή, με το σκεπτικό ότι ο νόμος μπορεί να αλλάξει και δεν διασφαλίζει ότι η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από την όλη διαδικασία.

Στη βάση αυτή επιχειρεί να δεσμεύσει το Ιδρυμα Ωνάση, η έδρα του οποίου είναι στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν, ώστε να εγγυηθεί το ίδιο την αποπληρωμή του τιμήματος σε περίπτωση που το Δημόσιο αθετήσει την υποχρέωσή του όταν το νοσοκομείο περάσει στην ιδιοκτησία του. Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2017 μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού μετατράπηκε σε μακροπρόθεσμο με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 78 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ανάγκες του Δημοσίου ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το 2017 επίσης με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία κατεγράφη αρνητικό EBITDA (ζημίες προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) 6,9 εκατ. ευρώ και οι ζημίες μετά από φόρους, αν και περιορίστηκαν, διαμορφώθηκαν σε 13,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 19,5 εκατ. ευρώ.

Έντυπη καθημερινη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video