ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς να αλλάξετε καριέρα ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι αργά

Πώς να αλλάξετε καριέρα ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι αργά

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε σχέδια και τελικά η ζωή να σας τα φέρνει αλλιώς; 

Ίσως σας έχει τύχει να κάνετε μια συγκέντρωση με παλιούς φίλους και κάποιος να λέει «Πώ πω ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα δούλευα σε τράπεζα. Πάντα πίστευα ότι θα ταξίδευα στον κόσμο με μια μοτοσικλέτα και θα έγραφα για την εμπειρία μου». Και τότε θυμάστε τα παλιά σας όνειρα και τα συγκρίνετε με το πού βρίσκεστε τώρα.

Ο γάμος, τα παιδιά και τα εγγόνια συχνά έρχονται νωρίτερα από όσο φαντάζεστε- ή και αργότερα. Ίσως ακολουθήσατε ένα μονοπάτι σταδιοδρομίας επειδή θεωρήσατε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, αφού είναι απολύτως φυσιολογικό να αλλάζετε τη σταδιοδρομία, ακόμη και όταν φαίνεται πολύ αργά.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες εφόσον έχετε σκοπό να αλλάξετε σταδιοδρομία.

Τώρα ή ποτέ.

Για τους περισσότερους επαγγελματίες, δεν υπάρχει ηλικία για να επιλέξουν μια νέα κατεύθυνση. Εάν έχετε ονειρευτεί να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα, δεν είστε μόνοι. Χιλιάδες άνθρωποι αποφασίζουν κάθε χρόνο να αλλάξουν δουλειά. Πάρτε τώρα την απόφαση.

Η καριέρα δεν είναι μια ευθεία γραμμή από το Α στο Β.

Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε ολοκληρωτικά την πορεία της σταδιοδρομίας σας από την αρχή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μια μη ρεαλιστική προσδοκία, ανεξάρτητα από το πόσο μεθοδικοί είστε. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι βιομηχανίες συγχωνεύονται, μεταμορφώνονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαφανίζονται. Η καριέρα σπάνια ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία. Πολλές καριέρες μπορούν να συγκριθούν με τα ταξίδια - υπάρχουν απρόοπτα και αλλαγές…Το μυστικό είναι να διασκεδάζετε και να καταγράφετε ό,τι συμβαίνει στη σταδιοδρομία σας.

Να είστε έτοιμοι για κριτικές.

Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε δουλειά, τότε πρέπει να είστε έτοιμοι να ακούσετε πολλές συμβουλές- συνήθως αποθαρρυντικές - από τους φίλους και την οικογένεια. Μπορεί να σας πούνε ένα διάφορα απαισιόδοξα σενάρια, ωστόσο πρέπει να μείνετε ψύχραιμοι και να θυμάστε πως οι δικοί σας άνθρωποι δεν αμφισβητούν το ταλέντο σας, απλά πολλές φορές υπερβάλλουν γιατί θέλουν το καλό σας.  Μπορεί επίσης να εκφράζουν τη δική τους εσωτερική αναταραχή για το αν είναι καιρός να σχεδιάσουν τη δική τους αλλαγή σταδιοδρομίας.

Λάβετε υπόψη ότι οι απαισιόδοξοι αποφεύγουν το άγνωστο, ενώ οι αισιόδοξοι προσκαλούν νέες προκλήσεις. Πάνω απ 'όλα να πιστεύετε στον εαυτό σας και να  ακολουθείτε τα ένστικτά σας. Μην αφήσετε τον φόβο της αλλαγής να σας παραλύσει.

Πείτε σε όλους όσους γνωρίζετε για τις φιλοδοξίες σας.

Δημιουργήστε ένα οικογενειακό δέντρο των επαφών.  Αν έχετε φίλους ή συνεργάτες που ασχολούνται με αυτό που σας ενδιαφέρει, ζητήστε τους να συναντηθείτε για να πάρετε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείτε.

Αναπτύξτε μια online παρουσία στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Ο επαναπροσδιορισμός της παρουσίας σας στο διαδίκτυο θα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην αλλαγή σταδιοδρομίας σας. Βελτιώστε την ψηφιακή ταυτότητά σας για να αντικατοπτρίσετε τη νέα κατεύθυνση, προσαρμόζοντας το προφίλ σας στο ρόλο και την εργασία που ακολουθείτε.

Η επιτυχία θα συμβεί, αρκεί να την πιστέψετε.

 

 

 

(genny.gr)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video