ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κατερίνα Νοτοπούλου:«Πρέπει να έχουμε συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης»

Κατερίνα Νοτοπούλου:«Πρέπει να έχουμε συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης»

«Αν κάποιος θέλει να διοικήσει αυτήν την πόλη πρέπει να έχει λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει όμως να έχει και όραμα. Θεωρώ πως από τους υποψηφίους, που φέρονται ως επικρατέστεροι, δεν έχουν ούτε το όραμα ούτε τις λύσεις», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Της Αντωνίας Γκουβεντάρη

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Φωτογρφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε ευαίσθητα θέματα της πόλης που χρίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης  όπως η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο ναρκωτικών αλλά και το σύστημα συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ.

Η κυρία Νοτοπούλου στην ερώτηση με ποιον δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ανέφερε, αρχικά, την ενεργή συμμετοχή της σε κινήματα στους τομείς αλληλεγγύης σε βάθος χρόνων και πως ο τρόπος λειτουργίας τους ήταν ανισοδημοκρατικός, τονίζοντας πόσο χρονοβόρο και ψυχοφθόρο ήταν. Στη συνέχεια είπε :«Εγώ την δημοκρατία δεν την φοβάμαι καθόλου. Μακάρι να μπουν όλοι οι δημοκρατικοί σχηματισμοί και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα. Δεν τον θεωρώ κατάλληλο για δήμαρχο, γιατί 30 χρόνια ό,τι ήταν να δώσει, το έδωσε. Ωστόσο θα ήταν πολύτιμος σύμβουλος στην παράταξή μου».

Ο τομέας καθαριότητας χρειάζεται ολιστικό σχεδιασμό

Η κυρία Νοτοπούλου κατατάσσει το ζήτημα της καθαριότητας πρώτο στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το σχέδιο είναι ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου. Ο δήμος χρειάζεται προσωπικό, αυτός είναι και ο λόγος που ανοίξαμε την 3Κ (3Κ/2018 ΑΣΕΠ).Δώσαμε πόρους για καινούριο εξοπλισμό. Από εκεί και πέρα η σωτηρία είναι η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή σε τέσσερα χωριστά ρεύματα και η κουλτούρα του πολίτη να αποκτήσει τη διαγωγή από το σχολείο. Επομένως πρέπει να υπάρξουν τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα», επισήμανε η υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο, τονίζοντας πως επιθυμεί την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «γειτονιές χωρίς κάδο».

Ηλεκτροφωτισμός για την πάταξη της εγκληματικότητας

Σχετικά με την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί επικίνδυνα στην πόλη, η υποψήφια δήμαρχος προέβη σε έναν διαχωρισμό, ξεχωρίζοντας μια πόλη «καθαρή» ,ήσυχη και ασφαλή από μια πόλη όπου έχει παντού τοποθετημένη αστυνόμευση, με κατηργημένο το άσυλο και προσβάλλοντας τις ευπαθείς ομάδες αντί να τους περιθάλψει. Επικαλούμενη τις γνώσεις της ως πτυχιούχος ψυχολόγος σημείωσε πως οι ναρκομανείς οδηγήθηκαν στην εξάρτηση εξαιτίας διάφορων κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων και πως η ορθή αντιμετώπιση από αρμόδιους επαγγελματίες που θα φροντίζουν την περίθαλψη τους θα είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος στο πρόβλημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όταν απάντησε πως η εγκληματικότητα θα λυθεί και με τον κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό στην πόλη.«Στο ζήτημα της εγκληματικότητας αυτό που χρειάζεται είναι ο ηλεκτροφωτισμός. Τι να το κάνεις όταν έχεις την αστυνομία κάτω από το σπίτι σου αλλά δεν έχεις φως; Το ζήτημα δεν είναι να νιώθουμε μόνο ασφαλείς αλλά και ελεύθεροι», δήλωσε.

«Ο ΟΑΣΘ ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο»

Όσον αφορά στη συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, η Κατερίνα Νοτοπούλου επέρριψε ευθύνες σε όλους τους δημάρχους λέγοντας πως δεν έκαναν τις σωστές ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που «καταπίνει» καθημερινά τους κατοίκους της πόλης. Τόνισε πως «Ένας σωστός δήμαρχος πρέπει να έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και να αναλάβει τις ευθύνες του. Στον ΑΣΥΘ, νέος φορέας αστικών συγκοινωνιών, φροντίσαμε να βάλουμε την δυνατότητα σε ένα δήμο να συμμετάσχει κατά 40% στον οργανισμό» είπε και κατέληξε : «Στο τέλος της ημέρας πρέπει όλοι μας να έχουμε τη συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video