ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φύτεψαν συμβολικά από ένα δένδρο για το μέλλον των περιοχών τους χωρίς λιγνίτη - άνθρακα

Φύτεψαν συμβολικά από ένα δένδρο για το μέλλον των περιοχών τους χωρίς λιγνίτη - άνθρακα

Εκπρόσωποι περιφερειών και πόλεων της Ευρώπης, προερχόμενοι από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην συνάντηση με θέμα «Coal Regions In Transition» των ανθρακοφόρων περιοχών που είναι σε καθεστώς μετάβασης, φύτεψαν συμβολικά από ένα δένδρο στο νέο πάρκο στην περιοχή «Κρεβατάκια» του δήμου Κοζάνης, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την κοινή στάση που -όπως πιστεύουν- πρέπει να επιδείξουν οι περιοχές τους στην διαδικασία απαλλαγής από την χρήση του λιγνίτη η του λιθάνθρακα.

Η πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης ανήκε στην πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Χρίκοβα (Iveta Hricova), που συμμετείχε στη συνάντηση της Κοζάνης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση της χώρας της, η οποία τόνισε ότι «όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη διαδικασία μετάβασης σε καθεστώς με λιγότερο άνθρακα».

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ως εκπρόσωπος των δήμων της χώρας, που στις περιοχές τους διαθέτουν λιγνιτικά κοιτάσματα, δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από το κλίμα που επικράτησε στις εργασίες της συνάντησης, όσο και από τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέροντας ότι «έχουμε κάνει πολλά στην κατεύθυνση ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας με αντίστοιχες περιοχές σε ολόκληρη της Ευρώπη έτσι ώστε να ακούγεται καθαρά και δυνατά ο λόγος μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Ο κ Ιωαννίδης συμπλήρωσε ότι «η ώρα της μετάβασης και της απανθρακoποίησης έφτασε» και ότι θα πρέπει «να είναι Δίκαιη για τις τοπικές μας κοινωνίες» ενώ το μήνυμα που εξέπεμψε είναι «καμία περιοχή μόνη της, μόνο με συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στις τοπικές μας οικονομίες αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος».

Την διαπεριφερειακή Ευρωπαϊκή συνάντηση της Κοζάνης με θέμα «Περιφέρειες με άνθρακα σε καθεστώς μετάβασης» (Coal Regions In Transition) οργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Ελλάδα και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center).

 

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video