Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ένα πρόβλημα υγείας που θα τον κρατήσει για λίγο εκτός κούρσας. Σύμφωνα με την ανάρτηση ο γνωστός αρχιτέκτονας και αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, θα πρέπει να μείνει υπό ιατρική παρακολούθηση για 10 μέρες, καθώς αντιμετωπίζει οφθαλμολογικό πρόβλημα το οποίο παρουσίασε επιπλοκή.
«Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου γνωρίζουν από το 2017 ότι αντιμετωπίζω ένα σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα (αποκόλληση αμφιβληστροειδούς) η οποία αποκαταστάθηκε. Τον τελευταίο μήνα παρουσιάστηκε μία επιπλοκή. Οι γιατροί μου μού ζήτησαν να μείνω αδρανής και υπό στενή παρακολούθηση για ένα δεκαήμερο, προκειμένου να προληφθεί οποιαδήποτε επιδείνωση. Για λόγους ασφαλείας, τόσο δικής μου όσο και της προεκλογικής μας εκστρατείας στον Πειραιά, αποφάσισα να ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες. Και για λόγους ηθικής τάξης και ειλικρίνειας προς τους πολίτες του Πειραιά, παρότι δεν συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, να το δημοσιοποιήσω. Η καμπάνια του «Πειραιάς για όλους» είναι σε πολύ καλά χέρια, διευθύνεται από τα θεσμικά όργανα του συνδυασμού, στα οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχω την τύχη να με παρακολουθεί μία σπουδαία ιατρική ομάδα του ΕΣΥ από το 2017, την οποία και ευχαριστώ θερμά».
Ποιος είναι ο Νίκος Μπελαβίλας
Ο Νίκος Μπελαβίλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Έκανε σπουδές αρχιτεκτονικής και διδακτορική διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου διδάσκει από το 2003. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Διηύθυνε το Γραφείο Λαυρίου του ΕΜΠ για τη δημιουργία του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου και το Βιομηχανικό Μουσείο Ερµούπολης. Ως μέλος του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, συμμετείχε στον σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, του θαλασσίου μετώπου της Ελευσίνας, του Τεχνικού Πανεπιστημίου στη Λεµεσό, των επεκτάσεων του Τραμ στην Αθήνα και Πειραιά, κ.α.
Ήταν επικεφαλής της μελέτης του κτιρίου της νέας Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό, όπως και των ερευνών του ΕΜΠ για τα Ιστορικά Μεταλλεία στο Αιγαίο, το Μητρώο Ελληνικής Βιομηχανικής Κληρονομιάς, του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς – TICCIH, του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων – ICOMOS και από το 2007 επιστημονικός αξιολογητής του World Heritage List της UNESCO.
Έχει γράψει τα βιβλία «Λιμάνια και Οικισμοί στο Αιγαίο της Πειρατείας» και «Τόποι Ανθρώπων – σχόλια για το χώρο και την πολιτική». Συμμετείχε με άρθρα του στους συλλογικούς τόμους «Αιγαίο: διάσπαρτη πόλη» στη 10η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2006, «Αthens-Absolute Realism» στην 8η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2002, » Ελλάδα της θάλασσας», «Ιστορικός βιομηχανικός εξοπλισμός στην Ελλάδα», «Το ελληνικό τοπίο», «Το Αιγαίο Πέλαγος. Χαρτογραφία και ιστορία, 15ος – 17ος αιώνας», «Ορυχεία στο Αιγαίο 19ος-20ος αιώνας», «Σύγχρονα ελληνικά τοπία» κ.α.
Πηγή:newsit.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου