ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακκοινωση Ποντιακων συλλογων Ν. Ημαθίας για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Το 2019 σηματοδοτείται μέχρι σήμερα από δυο μείζονος σημασίας γεγονότα. Το ένα είναι η συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το δεύτερο είναι η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπό τη σκιά των δυο αυτών γεγονότων άπαντες οι ποντιακοί σύλλογοι του Νομού Ημαθίας αποφάσισαν ομόφωνα να τονίσουν, για μια ακόμη φορά με τρόπο έμπρακτο, τόσο τη συνεισφορά των προγόνων τους στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, όσο και την αντίθεση τους σε αποφάσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν των κεντρικών παρελάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Ημαθίας, οι ποντιακοί σύλλογοι συμμετείχαν με συνολικά 100 μέλη τους. Με αυτόν τον σημειολογικό τρόπο θέλησαν να βροντοφωνάξουν ότι η Μνήμη της Γενοκτονίας είναι άσβεστη και ότι δεν θα πάψουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν οι 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.Τραγούδησαν όμως και το «Μακεδονία ξακουστή» σε μια προσπάθεια να περάσουν, ειρηνικά και χωρίς εξάρσεις, ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους όσους επιχειρούν, με εξ άνωθεν ή υπόγειες εντολές, να πλήξουν την υπερηφάνεια των Μακεδόνων και να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Οι ενορχηστρωτές αυτών των προσπαθειών, κρυμμένοι σε αίθουσες και πίσω από γραφεία, αποκομμένοι από το λαϊκό αίσθημα, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι κανείς δεν μπορεί να εξαναγκάσει τους Μακεδόνες να πάψουν να τραγουδούν άσματα που εκφράζουν την ψυχή και τον πατριωτισμό τους. Γιατί πολύ απλά η Μακεδονία είναι μια, είναι ελληνική και οι πόντιοι, όπως και οι γηγενείς Μακεδόνες και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, θα είναι στις επάλξεις για να το υπενθυμίζουν. 

Με τιμή
οι ποντιακοί σύλλογοι
του νομού Ημαθίας
Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας ¨ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ¨, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθέα, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας, Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ», Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας, Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης,  Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», Μορφωτικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ»

Ο Πρόεδρος
Αντώνης Καγκελίδης

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video