ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιθεώρηση των έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Επιθεώρηση των έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Τα τεχνικά έργα που υλοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του ιδρύματος και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).

Πρώτος σταθμός ήταν οι παιδικές χαρές Νέας Ελβετίας, Νάστου – Θερμοπυλών και πλατείας Μακεδονομάχων, που αναπλάθονται ώστε να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές πιστοποίησης και την κείμενη νομοθεσία και αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα υπό εξέλιξη έργα που εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία μιας τουριστικής διαδρομής που θα συνδέει μια σειρά από σημαντικά μνημεία της πόλης και η οποία ξεκινά από τη Ροτόντα και διά μέσου της οδού Αποστόλου Παύλου και της οδού Κάστρων καταλήγει στην Άνω Πόλη.

Ακολούθως, βρέθηκαν στις αναπλάσεις στους περιβάλλοντες χώρους της συναγωγής Γιαντ Λεζικαρών, επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου και του Εβραϊκού Μουσείου, στην οδό Αγίου Μηνά και τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Κέντρο Αρωγής Εξαρτημένων "ΙΑΝΟΣ", έργο που έχει ολοκληρωθεί.

Μεταξύ των τεχνικών έργων που έχει επιλέξει ο κεντρικός δήμος να υλοποιήσει, με τη δωρεά ύψους 10.000.000 ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνονται, επίσης, η ανάπλαση της Πλατείας Φαναριωτών, καθώς, επίσης, η διαμόρφωση των προσβάσεων και η ανάδειξη της Συναγωγής Μοναστηριωτών, στην οδό Συγγρού και του Γενί Τζαμί, επί της Αρχαιολογικού Μουσείου, που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ο κ.Μπουτάρης, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά τους στην πόλη και τα στελέχη του ΚΕΠΑ, του φορέα υλοποίησης των έργων, για την ουσιαστική συμβολή τους, ανέφερε πως "τα τεχνικά έργα που επιθεωρήσαμε κι αυτά που έχουν δρομολογηθεί θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης".

Τον δήμαρχο συνόδευαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκπροσώπησαν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ρόζαλιν Μπένζαμιν και Βίκυ Κυρτίτση, ενώ στην επιθεώρηση ήταν οι Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου και Σπύρος Σκοτίδας, πρόεδρος και γενικός διευθυντής αντίστοιχα του ΚΕΠΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video