ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τεράστιο μπιφτέκι με γέμιση ζυμαρικά για όλους τους μακαρονάδες!

Μπιφτέκια κοκκινιστά με μακαρονάδα από την ανάποδη!

Υλικά

για τα μακαρόνια
  • Μακαρόνια
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 κεσεδάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κεσεδάκι με κομμάτια ντομάτας και βασιλικό
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα κόκκινης πιπεριάς σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

για τον κεφτέ
  • 3 κιλά βόειο κρέας
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο ψωμί
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • Παρμεζάνα, για επικάλυψη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο για ένα λεπτό, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις θρυμματισμένες ντομάτες. Τα αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι, κόκκινη πιπεριά και αποξηραμένη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να παχύνει ελαφρώς και την αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αναμειγνύουμε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα με ζυμαρικά, μέχρι να επικαλυφθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βόειο κρέας, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, το ψωμί, το τυρί μέχρι να ενωθούν. Αφαιρούμε περίπου το 1/3 του κρέατος και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος ενός μπολ και τοποθετούμε τα 2/3 του κρέατος. Φροντίζουμε οι πλευρές στην άκρη του ταψιού να είναι αρκετά παχιές για να μπορέσουν να κρατήσουν τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε με ζυμαρικά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο κρέας για να καλύψουμε την κορυφή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Ψήνουμε το τεράστιο μπιφτέκι για περίπου μία ώρα έως μία ώρα και 15 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά το μπολ από το φούρνο και αφαιρούμε τυχόν υγρά. Γύρισε το μπιφτέκι σε μια μεγάλη πιατέλα και κάλυψε το με την υπόλοιπη σάλτσα και το τυρί παρμεζάνας. Σερβίρετε ζεστό.




ipop.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video