ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εισαγωγικό σεμινάριο στη φιλοσοφία και τις τεχνικές του Θεάτρου Playback

Εισαγωγικό σεμινάριο στη φιλοσοφία και τις τεχνικές του Θεάτρου Playback

Η Ομάδα Θεάτρου Playback "Ηχώ" ανακοινώνει την έναρξη σπονδυλωτού εισαγωγικού σεμιναριού στη φιλοσοφία και τις τεχνικές του Θεάτρου Playback.

Τι είναι το Playback Θέατρο;

Μια πρωτότυπη μορφή αυτοσχεδιαστικού διαδραστικού θεάτρου με τους θεατές να συμβάλλουν στη διεξαγωγή του. Οι ηθοποιοί αναπαριστούν στη σκηνή ιστορίες του κοινού μέσω κατάλληλων τεχνικών και με τη συνοδεία αυτοσχέδιας μουσικής. Είναι μια εναλλακτική μέθοδος καλλιτεχνικής-θεατρικής έκφρασης μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης.

Γιατί να παρακολουθήσω ένα εισαγωγικό σεμινάριο Playback;

- Για να εκφραστώ, να επικοινωνήσω, να αλληλεπιδράσω, να ακούσω και να ακουστώ με σεβασμό.
- Για να έρθω σε επαφή με τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό μου.
- Για να απελευθερώσω το σώμα, την κίνηση, τη φωνή, το λόγο, τα συναισθήματα, τη φαντασία μου.

Θα διδαχθούν οι βασικές αρχές και τεχνικές του Playback Θεάτρου (θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις δυναμικής ομάδας, τελετουργία, αφήγηση ιστοριών, θεατρικός και μουσικός αυτοσχεδιασμός).

Χρειάζομαι θεατρική εμπειρία για να συμμετάσχω;

Όχι! Στο Playback Θέατρο μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την τέχνη και την έκφραση μέσα από αυτήν. Προσφέρει μια θαυμάσια εμπειρία αυθεντικότητας, η οποία λειτουργεί ως θετικός καταλύτης στην ανθρώπινη επαφή.

Επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε ηθοποιούς, φοιτητές θεατρικών σχολών, μουσικούς, χορευτές και καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους.

Η ταυτότητα της "Ηχώς"

Η ομάδα "Ηχώ" δημιουργήθηκε ως θεατρικό σχήμα τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από τον χώρο της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής εργασίας και των τεχνών. Έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στο Playback έχοντας δράση από το 2003.

Συντονίστρια: Ελένη Λεβέντη, ψυχοδραματίστρια, εκπαιδεύτρια Playback Θεάτρου με πολυετή εμπειρία σε συντονισμό παραστάσεων και σεμιναρίων Playback.

Ηθοποιοί: Ευθυμία Καπαγερίδου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Έφη Μαγούλα, Γιάννης Σέμπρος, Κατερίνα Τζιωρίδου, Εύη Χριστοπούλου.
Μουσικοί: Γιάννης Σέμπρος, Κατερίνα Τζιωρίδου.
Φωτογράφος: Πάρης Καμπάκης.

Δράσεις

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η "Ηχώ" έχει δώσει παραστάσεις σε κοινωνικούς φορείς και διάφορους χώρους εκπαίδευσης, όπως δημόσια σχολεία, το Υπνωτήριο Αστέγων της "Άρσις", ο Ερυθρός Σταυρός, η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου, και αλλού. Επίσης, έχει οργανώσει και υλοποιήσει ποικίλα σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, έχει
συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια, ενώ πραγματοποιεί τακτικά ανοιχτές πρόβες.

Πρόγραμμα
Σάββατο 25/11 16:00-21:00, Κυριακή 26/11 12:00-17:00
Σάββατο 9/12 16:00-21:00, Κυριακή 10/12 12:00-17:00

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια & κόστος έκαστου σεμιναρίου
10 ώρες, 40,- €

Τόπος διεξαγωγής
"Ηχώ", Βασιλίσσης Όλγας 148, 4ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής
playback.echo@gmail.com - 6932 329732 (Ελένη Λεβέντη)

Απαραίτητη τηλεφωνική επιβεβαίωση

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video