ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

TEE/TKM - Έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης,ο βανδαλισμός του Δημόσιου Χώρου

Θύμα βανδάλων έπεσε η έκθεση βραβευμένων αρχιτεκτονικών μελετών για τον Δημόσιο Χώρο που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου “Δημόσιος Χώρος +” του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Άγνωστοι, το περασμένο Σάββατο, έβαψαν με σπρέι τα κείμενα που συνοδεύουν τα εκθέματα καθιστώντας τα μη αναγνώσιμα.

Άμεσα ήταν, ωστόσο, τα αντανακλαστικά των στελεχών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, μελών της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων, του Συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας, της ομάδας των Los Lampicos, μαθητών σχολείων αλλά και διερχόμενων πολιτών, που έσπευσαν να καθαρίσουν τα εκθέματα.

«Η έκθεσή μας μοιράζεται την μοίρα της Νέας Παραλίας, που βρίσκεται συχνά απροστάτευτη, στο έλεος βανδάλων» τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, που συμμετείχε στις προσπάθειες αποκατάστασης των εκθεμάτων. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό κάποτε, πως ασέβεια προς τον Δημόσιο Χώρο που ανήκει σε όλους μας, δείχνει έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης. Όμως η ασέβεια, απέναντι σε μια προσπάθεια ανάδειξης προτάσεων που μπορούν να κάνουν τον Δημόσιο Χώρο όλων μας καλύτερο, είναι ακόμα χειρότερη, γιατί αντικατοπτρίζει ανθρώπους χωρίς διάθεση να ονειρευτούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εμείς συνεχίζουμε, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ενεργούμε, για να κάνουμε τη ζωή όλων καλύτερη, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας.»

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video