ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προειδοποιήσεις από τον FDA για το άτμισμα

Αμερικανοί αξιωματούχοι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ερευνούν κατά πόσον το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι δυνατόν να προκαλέσει σπασμούς σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν συσκευές ατμίσματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, έχουν ερευνηθεί τουλάχιστον 35 αναφορές σπασμών σε χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων και κυρίως στους νέους ανθρώπους.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς, δεν είναι σαφές κατά πόσον το άτμισμα ευθύνεται για τους σπασμούς. Ωστόσο, όπως τονίζουν, ανησυχούν για τις αναφορές αυτές και έχουν απευθύνει έκκληση στην κοινή γνώμη να αναφέρει οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει σχετικά με το ζήτημα.

Ο επικεφαλής του οργανισμού, Σκοτ Γκόντλιμπ, δηλώνει στην ανακοίνωσή του ότι αυτές οι αναφορές επιβάλλουν τη διερεύνησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο άτμισμα και στους σπασμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκόντλιμπ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να παραιτηθεί από τη θέση του, έπειτα από δύο χρόνια στο τιμόνι του οργανισμού.

Τα κρούσματα σπασμών χρονολογούνται ήδη από το 2010 και είχαν αναφερθεί είτε απευθείας στον FDA είτε σε κέντρα δηλητηριάσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο οι υπεύθυνοι σημειώνουν ότι καταγράφεται αύξηση στις αναφορές μετά τα μέσα του 2018.

Αν και οι περιπτώσεις αυτές αφορούν πολύ μικρό ποσοστό των Αμερικανών που κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι σαφές ότι πολλά θέματα ασφάλειας που σχετίζονται με τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής και άλλα καταναλωτικά αγαθά μπορεί να περάσουν απαρατήρητα επειδή η αναφορά τους είναι προαιρετική.

Η ανακοίνωση του FDA έρχεται μία ημέρα αφού ο δρ Γκόντλιμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εκφράζει έντονη ανησυχία για τις επικίνδυνες παρενέργειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην αμερικανική νεολαία, τόσο ώστε πιθανώς να απαγορευτεί η πώληση αυτών των προϊόντων από τα καταστήματα. Παρότι ο Γκόντλιμπ αναγνώρισε ότι οι συσκευές αυτές μπορεί να βοηθήσουν κάποιους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο, επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.


kathimerini.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video