ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι ορειβάτες στο Έβερεστ θα… ξαλαφρώνουν σε οικολογικές τουαλέτες

Σε οικολογικές τουαλέτες που θα βρίσκονται σε υψόμετρο 7.028 μέτρων θα μπορούν να «ξαλαφρώνουν» οι ορειβάτες στο Έβερεστ, στην κινεζική πλευρά της οροσειράς των Ιμαλαΐων, ένα μέτρο που έχει στόχο να περιορίσει τη μόλυνση στην περιοχή.

Η αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών έχει προκαλέσει τη συσσώρευση απορριμμάτων στην πιο ψηλή κορυφή του κόσμου, τα οποία αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες: σκηνές, υλικά, γκαζάκια ακόμη και περιττώματα. Τα περιττώματα και τα ούρα θα συγκεντρώνονται και θα απομακρύνονται αργότερα.

Στη διάρκεια της περιόδου της αναρρίχησης στο Έβερεστ, η οποία ξεκινά την άνοιξη, μια κινεζική εταιρεία θα εγκαταστήσει στην πιο ψηλή βάση στο Θιβέτ «οικολογικές», όπως τις χαρακτηρίζουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τουαλέτες. Η εγκατάσταση θα είναι προσωρινή, καθώς οι τουαλέτες αυτές θα απομακρυνθούν στο τέλος της σεζόν.

«Με τις τουαλέτες είναι πιο εύκολο να συλλεχθούν τα ανθρώπινα απορρίμματα που προκαλούν οι ορειβάτες. Κάτω από την εγκατάσταση θα υπάρχει ένα βαρέλι με σακούλα σκουπιδιών», εξήγησε ο Πέμα Τίνλεϊ αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αλπινιστών της περιοχής του Θιβέτ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Παρόμοιες εγκαταστάσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια στο Έβερεστ, κυρίως κοντά σε έναν καταυλισμό βάσης που βρίσκεται σε υψόμετρο 5.200 μέτρων, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Τα απορρίμματα που συγκεντρώνονται εκεί μαζεύονται καθημερινά και δίνονται στους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως λίπασμα.

Οι κυβερνήσεις της Κίνας και του Νεπάλ προσπαθούν να περιορίσουν την αυξανόμενη ποσότητα των περιττωμάτων και των απορριμμάτων που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες στο Έβερεστ.

Τον Φεβρουάριο το Πεκίνο απαγόρευσε στους απλούς τουρίστες να επισκέπτονται έναν καταυλισμό βάσης, περιορίζοντας την πρόσβαση μόνο στους αλπινιστές που έχουν λάβει άδεια να αναρριχηθούν στο Έβερεστ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Στο Νεπάλ μηχανικοί εξετάζουν την εγκατάσταση ενός εργοστασίου παραγωγής βιολογικού αερίου κοντά σε έναν δημοφιλή καταυλισμό βάσης το οποίο θα μετατρέπει τα περιττώματα σε λίπασμα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video