ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 5 συναυλίες τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσεις!

Οι 5 συναυλίες τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσεις!

Ο Απρίλιος φέτος στη Θεσσαλονίκη, θα είναι από συναυλιακής απόψεως… ιδιαίτερα καυτός!

Του Θεόφιλου Βαδιάκα

Πολύ μεγάλα ονόματα, λατρεμένες μπάντες και ανερχόμενες δυνάμεις του παγκοσμίου μουσικού  στερεώματος που αγαπήθηκαν και αναδείχθηκαν από το ελληνικό κοινό, θα επισκεφθούν την νύφη του Θερμαϊκού, για να την “ντύσουν” με τις ξεχωριστές, ποικιλόμορφες και εναλλακτικές μελωδίες τους.

Όπως κάναμε και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου σας προτείναμε τις 5 καλύτερες συναυλίες του περασμένου Σαββατοκύριακου, έτσι και τώρα, συγκεντρώσαμε όλες τις συναυλίες που θα λάβουν χώρα στη πόλη μας, κάναμε διεξοδική έρευνα και με κριτήριο την αγάπη, την ανυπομονησία, την θέληση του κόσμου, αλλά και το μέγεθος των επιτευγμάτων και του ονόματος του κάθε συγκροτήματος ή του κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, σας προτείνουμε σε ποιες από αυτές, πρέπει οπωσδήποτε να παραβρεθείτε!

1: MADRUGADA live, Παρασκευή 5 Απριλίου (PAOK Sports Arena-Παλατάκι)

πηγή εικόνας: https:http://bit.ly/2YQSqvi

Οι συναυλίες των Madrugada φέτος στην Ελλάδα, θα αποτελέσουν σίγουρα ένα από τα highlights  της χρονιάς, τόσο σε ανταπόκριση, όσο και σε προσέλευση από πλευράς κόσμου. Η επανένωση του συγκροτήματος κινητοποίησε παλιούς και νέους fans και πλέον όλοι μαζί αδημονούν να δουν ξανά την αγαπημένη τους μπάντα ζωντανά! Το «φαινόμενο Madrugada» στη χώρα μας, είναι πράγματι μοναδικό, ειδικά για τα δεδομένα που επικρατούν, σχετικά με τα ακούσματα του ελληνικού κοινού.

Χαρακτηριστικό αυτού, είναι το γεγονός πως μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, τα πρώτα εισιτήρια για την επερχόμενη συναυλία τους, εξαντλήθηκαν, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο αρχικός χώρος (Principal Club Theater) που είχε προγραμματιστεί για να φιλοξενήσει τους Νορβηγούς, ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότεροι φίλοι των Madrugada. Κάτι που συνέβη, αλλά για ακόμα μια φορά δεν ήταν αρκετό! Καθώς και τα νέα εισιτήρια που βγήκαν εξαφανίσθηκαν εν ριπή οφθαλμού και μάλιστα πιο γρήγορα από τα πρώτα! Έτσι οι διοργανωτές δεχόμενοι πιέσεις από τον κόσμο, πήραν την απόφαση να αλλάξουν για τρίτη και τελευταία φορά τον χώρο που θα διεξαχθεί η συναυλία και από το “Ιωάννης Βελλίδης”, μεταφέρθηκε οριστικά στο Παλατάκι (PAOK Sports Arena), προκειμένου να καλυφθούν εντελώς όλοι οι φίλοι της Νορβηγικής μπάντας στη συμπρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στην Αθήνα και άλλαξε ο χώρος αρχικά, αλλά και προστέθηκε δεύτερη ημέρα για το live των Progressive rockers!

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι πλέον έτοιμες για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες επανασυνδέσεις στην ιστορία του σύγχρονου ροκ! Οι Madrugada ξαναενώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για μία ευρωπαϊκή περιοδεία και οι συναυλίες τους, σηματοδοτούν την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία του θρυλικού, πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος, “Industrial Silence”. Αυτό όμως που έχει ξεσηκώσει περισσότερο από όλα το ελληνικό κοινό, είναι το πολυαναμενόμενο γεγονός της εμφάνισης όλων σχεδόν των αγαπημένων μελών της μπάντας, καθώς στη σκηνή θα ανέβουν τρία από τα αρχικά τέσσερα μέλη της μπάντας: O Sivert Høyem, o Frode Jacobsen και o Jon Lauvland Pettersen! Το 4ο μέλος αυτής της μελαγχολικής παρέας (Robert Burås), δεν θα βρίσκεται με τα υπόλοιπα μέλη στη σκηνή, καθώς δυστυχώς απεβίωσε το 2007, βυθίζοντας στη θλίψη και το πένθος όλους τους φίλους του συγκροτήματος και οδηγώντας τη μπάντα στην απόφαση να διαλυθεί, καθότι δεν άντεξε το σοκ αυτής της ξαφνικής απώλειας.

Οι Madrugada στις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα, θα παίξουν κυρίως, τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Industrial Silence”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου του 1999 και έγινε επιτυχία εν μία νυκτί! Το άλμπουμ παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο κλασικά άλμπουμ στην ιστορία της νορβηγικής ροκ, ενώ τα επόμενα δέκα χρόνια, οι Madrugada κυκλοφόρησαν άλλα τέσσερα στούντιο άλμπουμ, με τα  οποία κατέκτησαν την πρώτη θέση στα charts της Ευρώπης και αποκόμισαν πολλά ακόμα μουσικά βραβεία! Τραγούδια όπως το “Majesty”, “The Kids Are on The High Street” και ειδικά το “Lift Me” (ντουέτο με την Ane Brun), εξασφάλισαν τους θρύλους της νορβηγικής ροκ, «αιώνια» ζωή στα play list της χώρας τους, ενώ στο τελευταίο προαναφερθέν κομμάτι μάλιστα, δόθηκε ο τίτλος «τραγούδι της δεκαετίας!» 

Υπήρχε πάντα μια αίσθηση διαχρονικότητας με τους Madrugada. Σα να ζούσαν στο δικό τους παράξενο, βελούδινο κόσμο που ήταν αποκομμένος και ξεχώριζε από τις μουσικές τάσεις και τις μόδες. Τα άλμπουμ τους ακούγονται τόσο φρέσκα σήμερα, όπως όταν πρωτογράφτηκαν, αναζητώντας τη βασική ουσία της μουσικής. Ένα μαγικό μέρος όπου ο χρόνος και ο τόπος παύουν να υπάρχουν και το καθαρό συναίσθημα μπορεί να ρέει…

Δεν έχετε παρά να αφήσετε τον εαυτό σας να αφεθεί και να παρασυρθεί στο κύμα των νωχελικών νοτών τους.

Πληροφορίες:
Τελευταία εισιτήρια στα 30 ευρώ (ταμείο 33€)
Οι πόρτες ανοίγουν 20:00
Opening Act: Luke Elliot

2: BULLET FOR MY VALENTINE Σάββατο 6 Απριλίου (Principal Club Theater)


πηγή εικόνας: https:http://bit.ly/2ft50gy

Οι Bullet For My Valentine είναι μία από τις μεγαλύτερες μπάντες που έβγαλε η Βρετανία, τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο της metal. Η επιτυχία τους βέβαια, δεν περιορίστηκε μόνο στην Ευρώπη, καθώς με ένα εκατομμύριο πωλήσεις στην Αμερική (10 εκατομμύρια παγκοσμίως), αλλά και τρία άλμπουμ που ανέβηκαν στο Top 10 του Billboard 200, το συγκρότημα από την Ουαλία σαρώνει τις σκηνές σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τραγούδια που αποτελούν ύμνους του μοντέρνου metal!

Τραγούδια όπως  τα δημοφιλή “Your Betrayal”, “Tears Don't Fall”, “Scream Aim Fire”, “4 Words (To Choke Upon)”, είναι μόνο μερικά από όσα αποτελέσαν το soundtrack για μια ολόκληρη εποχή του σκληρού ήχου, ενώ κομμάτια όπως το φημισμένο “Hand Of Blood” θα μας θυμίζουν πάντα την εποχή που “καιγόμασταν” ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, πατώντας το γκάζι στο τέρμα με σούπερ “φτιαγμένες” αμαξάρες - είτε σε κούρσες ταχύτητας, είτε προσπαθώντας να ξεφύγουμε από τους cops, είτε κάνοντας διάφορες αποστολές – στην αγαπημένη παιχνιδάρα της εφηβικής μας ηλικίας, η οποία λεγόταν “Need For Speed - Most Wanted!”.
Οι Bullet for my Valentine όμως, δεν είναι ένα συγκρότημα που βασίζεται μόνο στις παλιές του δόξες. Ανανεώνουν συνεχώς τον ήχο τους από άλμπουμ σε άλμπουμ, προσθέτοντας νέα στοιχεία, με την πιο πρόσφατη δουλεία τους, το “Gravity”, να τους βρίσκει να κινούνται σε πιο ηλεκτρονικά, αλλά παράλληλα, πάντα ηλεκτρικά μονοπάτια!

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να δούμε επιτέλους, τις πρώτες headline εμφανίσεις των Bullet For My Valentine, στη χώρα μας! Κάθε τους ζωντανή εμφάνιση αποτελεί ένα μεγάλο metal πάρτι και αυτήν τη φορά, είμαστε όλοι καλεσμένοι!

Τι περιμένετε λοιπόν; τσιτώστε, γκαζώστε και ετοιμαστείτε για ένα τρελό headbanging με teenager αισθητική και ηλεκτρισμένο ρυθμό!  Αυτή η Liveαρα απλά δε χάνεται... SCREAM! AIM! FIRE!

Πληροφορίες:
Τελευταία εισιτήρια στα 30 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
Support Act: Above Us The Waves

3: MAGGIE REILLY Παρασκευή 12 Απριλίου (Mylos Club Thessaloniki)

πηγή εικόνας: https:http://bit.ly/2YQSqLO

Η Maggie Reilly θα εμφανιστεί επιτέλους ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ζωντανά στη Θεσσαλονίκη!

Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια έγινε γνωστή από τη συνεργασία της με τον Mike Oldfield, χαρίζοντας μας διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια όπως το “Moonlight Shadow”, “To France” (το οποίο έχει διασκευαστεί από πολλά μεγάλα συγκροτήματα και μεταξύ αυτών τους μυθικούς “Blind Guardian”) , “Foreign Affair”, “Family Man” και τώρα έρχεται να μας ταξιδέψει με την ονειρική και μεταξένια φωνή της!

Η εικονική αοιδός των early 80s, εκτός από την προσωπική της δισκογραφία που απαριθμεί 10 album και τη συνεργασία της με τον Mike Oldfield, έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι “Sisters of Mercy”, “Smokie”, “Nick Mason”, “Jack Bruce” και άλλους πολλούς!

Αλήθεια θυμάστε… πόσοι από εσάς τους παλιούς, χαρίσατε κασέτα στο αγαπημένο σας πρόσωπο και περιείχε μέσα το “Everytime we touch”; πόσοι από εσάς τους νεότερους, περιμένατε καρτερικά ένα τηλέφωνο από το αγαπημένο σας πρόσωπο, ακούγοντας το “Wait”;

Ένα είναι σίγουρο... η 62χρονη πλέον αλλά πάντα γοητευτική ποπ ροκ καλλιτέχνης, ερχόμενη στη πόλη του έρωτα, κουβαλά στις αποσκευές της όλα τα μεγάλα ρομαντικά hits, με τα οποία θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, τότε που όλα ήταν αθώα... σε μία βραδιά, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη, μέσα στη καρδιά!

Πληροφορίες:
Εισιτήρια προπωλούνται στα 20 ευρώ
Ώρα προσέλευσης κοινού: 20:30

4: EVERGREY Δευτέρα 15 Απριλίου (Principal Club Theater)

πηγή εικόνας: http:www.evergrey.net

Οι Σουηδοί prog metallers “EVERGREY”, το συγκρότημα γύρω από τον mastermind Tom S. Englund, είναι μια από τις ελάχιστες μπάντες που μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν έναν εντελώς προσωπικό ήχο, σκοτεινό και ταυτόχρονα προοδευτικό, όπως και  heavy, αλλά όπου χρειάζεται ατμοσφαιρικό. Μάλιστα, όλα αυτά σε συνδυασμό με στίχους που έχουν βαθύ νόημα, κρατώντας απόσταση από τους αντίστοιχα κλασικούς Rock ‘N’ Roll στίχους, πολλών άλλων σχημάτων.

Η Ελλάδα, από νωρίς αγκάλιασε τον ήχο τους και σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε η παρθενική τους εμφάνισή, μαζί με τους “CRIMSON GLORY” και “KAMELOT” το 2000, λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, “Solitude, Dominance, Tragedy”. Και βέβαια αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού τα τρία επόμενα άλμπουμ τους, αποθεώθηκαν από τους κριτικούς και το κοινό. Το “In Search Of Truth”, υπήρξε ένα power / progressive αριστούργημα, που καθόρισε τον ήχο του συγκροτήματος, με τη χρήση πλήκτρων, αλλά και γυναικείων φωνητικών. Το “Recreation Day”, συνέχισε από εκεί που έμεινε ο προκάτοχός του και περιέχει ίσως τον απόλυτο ύμνο των Σουηδών, το “Blinded”, ενώ το “The Inner Circle”, δεύτερο concept άλμπουμ, μετά το “In Search Of Truth”, ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα λυρικού, ατμοσφαιρικού progressive metal, με τον Englund να παραδίδει μαθήματα συναισθηματισμού και το “A Touch Of Blessing” που ανοίγει το δίσκο, να αποτελεί must στις συναυλίες τους!

Οι Σουηδοί metallers, έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας ουκ ολίγες φορές. Πέραν της παρθενικής τους εμφάνισης που προαναφέραμε, έχουν παίξει support στους “CANDLEMASS”, ως καλεσμένοι του περιοδικού Rock Hard, ενώ επίσης έχουν παίξει δύο φορές στη Λάρισα (πέρα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με τη τελευταία τους συναυλία να χρονολογείται το Νοέμβριο του 2014. Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα της απουσίας τους και έχοντας μία τριάδα εκπληκτικών άλμπουμ στις αποσκευές τους, υπόσχονται πολλά στις επερχόμενες εμφανίσεις τους…

Έχετε δεχθεί το κάλεσμα από τα βάθη του βυθού… αφήστε το μέταλ κύμα του “Ατλαντικού” να σας παρασύρει και να σας κάνει να περιπλανηθείτε σε αχαρτογράφητες θάλασσες και ωκεανούς!

Μαζί με τους “EVERGREY”, θα εμφανιστούν άλλα 3 συγκροτήματα:
-Οι Φινλανδοί “BLOODRED HOURGLASS”, ένα συγκρότημα που παίζει melodic death metal και υπάρχει από το 2005.
-Οι Ιταλοί symphonic death metallers “GENUS ORDINIS DEI (GOD)”, που στο νέο άλμπουμ τους “Great Olden Dynasty”, εμπεριέχεται μία guest συμμετοχή της Cristina Scabbia από τους “LACUNA COIL”.
-Οι Ρουμανο-Σουηδοί melodic power metallers, “CROSSING ETERNITY”.

Πληροφορίες:
Τιμή εισιτηρίου στα 22 Ευρώ (Προπώληση) - 25 Ευρώ (Ταμείο)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

5: VODKA JUNIORS Παρασκευή 19 Απριλίου (WE)

Ήρθε η ώρα για την μεγάλη επιστροφή των “Vodka Juniors” στη Θεσσαλονίκη! Οι Έλληνες punk rockers, παρουσίασαν πέρυσι το καινούριο τους album "Warrior Anthems" στο WE, σε μία ισοπεδωτική βραδιά, από την οποία ο πανικός και οι πολεμικές ιαχές, ακόμα να καταλαγιάσουν! Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, οι “Bad Movies” είχαν ταρακουνήσει και εκείνοι για τα καλά, τον ίδιο χώρο. Από πέρυσι οι 2 μπάντες δεν άφησαν σε ησυχία την Ελλάδα, την Ευρώπη και κάθε  φεστιβάλ που συμμετείχαν, ενώ τώρα μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα, επιστρέφουν αυτή τη φορά και οι δυο μαζί, στον “τόπο του εγκλήματος”. Η φετινή συνάντηση, την οποία περιμέναμε πολύ καιρό, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και αναμένεται να μείνει αξέχαστη! Στις 19 Απριλίου ο πολυχωρός WE θα πλημμυρίσει με ιδρώτα, punk rock και αντικομφορμιστικά σολαρίσματα! Ετοιμαστείτε για ένα μεγάλο πάρτι που πιθανόν θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια…

Πληροφορίες:
Εισιτήρια προπωλούνται στα 10 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Rock, metal, Pop, Progressive, Punk… μουσικές για κάθε άποψη και κάθε γούστο.
Το φετινό συναυλιακό τσουνάμι ξεκίνησε και ήδη μας έχει παρασύρει! Η πόλη μας ετοιμάζεται να ζήσει ωραίες βραδιές, γεμάτες χορό, τραγούδι, κέφι και ζωντάνια από την μια, αλλά εξίσου και με  στοχασμό, μελαγχολία, έντονο ρομαντισμό από την άλλη…
όποιος και να είναι ο τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας σας, να θυμάστε να περνάτε καλά και να  ζείτε όμορφες στιγμές, χωρίς να ενοχλείτε τους άλλους και σεβόμενοι πάντα τον συνάνθρωπο σας.

Καλές μουσικές περιπλανήσεις στους ατέρμονους περιπάτους των ξεχασμένων, μα και συνάμα πολυπόθητων ονείρων…


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video