ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΕ: "Θετική" η προοπτική υποδοχής 200.000 προσφύγων από τη Γερμανία κάθε χρόνο

ΕΕ:

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε σήμερα «θετική» την προοπτική η Γερμανία να υποδέχεται 200.000 πρόσφυγες τον χρόνο, 

χωρίς να εκφράσει γνώμη για τη νομιμότητα ενός αριθμού που παρουσιάζεται ως όριο στους κόλπους της πολιτικής οικογένειας της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ο στόχος για ένα ετήσιο όριο στην υποδοχή προσφύγων αναφέρθηκε σε ένα συμβιβαστικό σχέδιο στο οποίο κατέληξαν χθες η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), πρόεδρος της οποίας είναι η καγκελάριος, και το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU).

«Γενικά μιλώντας, μπορούμε να πούμε πως η Κομισιόν θεωρεί εξαιρετικά θετικό το γεγονός πως μία χώρα η οποία έχει ήδη δεχθεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μοιάζει έτοιμη να υποδεχθεί άλλους 200.000 τον χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξη Τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι νόμιμο ένα τέτοιο αριθμητικό όριο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν εξέφρασε θέση.

«Δεν πρόκειται ακόμη για μια κυβερνητική απόφαση», είπε ο Σχοινάς, αρνούμενος να «προχωρήσει πιο μακριά σε αυτό το στάδιο».

«Καθώς αποτελεί ακόμη τμήμα των προετοιμασιών για τον σχηματισμό ενός συνασπισμού στη Γερμανία, και δεν πρόκειται ακόμη για μια κυβερνητική πολιτική, δεν μπορούμε να πούμε πολλά υπό τύπον σχολίων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Σχοινάς υπενθύμισε πως η Κομισιόν και ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαιρέτισαν κατ΄επανάληψη τον «πρώτης γραμμής ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και στην ιδέα μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης για τη μετανάστευση».

Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα πως η επιτευχθείσα συμφωνία θα βοηθήσει να σφυρηλατηθεί ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός, ενώ οι Πράσινοι, πιθανός εταίρος σε έναν συνασπισμό "Jamaica" (CDU/CSU, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες - FDP) είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει πολιτική.

«Επιτύχαμε ένα κοινό αποτέλεσμα το οποίο νομίζω πως είναι μια πολύ, πολύ καλή βάση για να ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες με το FDP και τους Πράσινους», είπε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα με τον βαυαρό ομόλογό της Χορστ Ζεεχόφερ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video