ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Novartis: Η κωδική ονομασία «Άγιο δισκοπότηρο»

Novartis: Η κωδική ονομασία «Άγιο δισκοπότηρο»

Την κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου της Novartis, αποκαλύπτει η εφημερίδα ''το Έθνος''.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη δικογραφία αναφέρεται και η κωδική ονομασία «Άγιο δισκοπότηρο» που φέρεται ότι ήταν το «μαύρο» ταμείο της εταιρείας, προκειμένου μέσω των διαφημιστικών εταιρειών να ξεπλένει χρήμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου αναφέρεται και η Αικατερίνη Κελέση με νεότερη κατάθεσή της, στις 28 Δεκεμβρίου 2018: «Ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία έγινε από το κινητό του Φρουζή, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα».

Η μάρτυρας δήλωσε, βέβαια, ότι η συνομιλία Φρουζή ήταν με τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς - όπως εξήγησε - «αμέσως μετά έγινε κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στον υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ' εξαίρεση έγκριση του Gilenya, το οποίο ήταν κομβικής σημασίας για τη Novartis.

Ο τρόπος που θα διοχετεύονταν τα χρήματα στον τότε υπουργό ήταν μέσω συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας, «όπως είχε απαιτηθεί από το Λοβέρδο». Η Αικατερίνη Κελέση αναφέρεται και στον ιδιοκτήτη άλλης διαφημιστικής εταιρείας, ο οποίος εμφανιζόταν - σύμφωνα με όσα εκείνη αναφέρει - και έδινε μετρητά στον Φρουζή.

Σε αποκαλύψεις για τον Νίκο Μανιαδάκη προχώρησε σε νέα κατάθεσή του ο ''Μάξιμος Σαράφης'', ο οποίος στις 27 Νοεμβρίου 2018 κατέθεσε ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Λοβέρδου και Novartis: « Ο ίδιος ο Λοβέρδος ζήτησε τα δώρα που θα ελάμβανε για να αποφασίζει ευνοϊκά υπέρ της εταιρείας να δίνονται μέσω του Μανιαδάκη. Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Φρουζής πολλές φορές κατά τις εβδομαδιαίες τακτικές συναντήσεις που είχαμε»..

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στην πρώτη εξυπηρέτηση που υποστηρίζει ότι έκανε ο Α. Λοβέρδος στη φαρμακοβιομηχανία: «Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου 2010 ο ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας, μέσω του μηχανισμού ξεπλύματος, επέστρεψε στον Φρουζή, τον οποίο συνάντησα στο γραφείο του, ποσό των 58.000 ευρώ. Αυτό το γνωρίζω από τον ίδιο τον Φρουζή, ο οποίος μου ανέφερε ότι χρειάστηκε να δώσει κάποιο δώρο μέσω του Μανιαδάκη, χρήματα δηλαδή στον Λοβέρδο, ως αντάλλαγμα επειδή προειδοποίησε κρυφά και σε προηγούμενο χρόνο σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, την εταιρεία Novartis για τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία θα της δίνονταν για αποπληρωμή των οφειλών».

Ο νέος μάρτυρας, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι «ο Φρουζής κυκλοφορούσε με σακίδιο πλάτης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε χρηματικά ποσά». Στην κατάθεσή του εμπλέκει και τη συνεργάτιδα του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία κατά τα λεγόμενά του διατηρούσε στενή σχέση με τον κ. Φρουζή «και εκεί οφείλεται η προνομιακή εξόφληση της Novartis Hellas από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video