ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ναι στα ηλεκτρικά πατίνια lime αλλά με αυστηρό πλαίσιο ελέγχου!

Αποτελέσματα έρευνας για τη βιώσιμη μετακίνηση και τα πατίνια lime στη Θεσσαλονίκη!
Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων ierax analytix μαζί με την stackprime και την designerd, σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών Lime και τη βιώσιμη μετακίνηση γενικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.427 κάτοικοι Θεσσαλονίκης ηλικίας άνω των 17 ετών.

Θετικά βλέπουν οι Θεσσαλονικείς τα ηλεκτρικά πατίνια Lime στους δρόμους της πόλης, όπως έδειξε η έρευνα της ierax analytix σε συνεργασία με την stackprime και τη designerd!
Συγκεκριμένα, 32% των ερωτώμενων έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά να κάνουν βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι, και από αυτούς το 67% έκρινε θετική την όλη εμπειρία!
Οι περισσότεροι χρήστες μένουν μόνιμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι στις ηλικίες 17-23! Πάντως εντυπωσιακό είναι πως στις ηλικίες 27-40 είναι οι περισσότεροι που διασκέδασαν με τη χρήση του ηλεκτρικού πατινιού!
Ο φόβος για πιθανό ατύχημα είναι ο κύριος λόγος που δεν έχει χρησιμοποιήσει ο κόσμος ηλεκτρικά πατίνια. Αυτό φαίνεται και στην ερώτηση για το τι θα έκανε για τα πατίνια ο κάθε ερωτώμενος αν ήταν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπου 31% θα έβαζε αυστηρούς κανόνες χρήσης, 31% θα άλλαζε την πόλη και τους δρόμους για να κινούνται τα πατίνια, 19% θα έκανε δωρεάν μαθήματα χρήσης και 10% έδινε δωρεάν προστατευτικά είδη στους χρήστες. Άρα πάνω από τους μισούς θα έκαναν κάτι σχετικό με την ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών κατά τη χρήση τους.

Χρησιμοποιούν ΟΑΣΘ αλλά θέλουν ποδήλατα!

Τον ΟΑΣΘ χρησιμοποιεί το 49% των ερωτώμενων ως κύριο μέσο μετακίνησης εντός πόλης, 22% αυτοκίνητο, 16% με τα πόδια, 7% μηχανή και 4% το ποδήλατο. 
Όμως στην ερώτηση για το ιδανικό μέσο μετακίνησης εντός πόλης, το 32% θα ήθελε να μετακινείται στην πόλη με ποδήλατο, 15% με τον ΟΑΣΘ, 14% με αυτοκίνητο, 13% με τα πόδια, 11% με μηχανή και 11% με τα ηλεκτρικά πατίνια!
Ενδιαφέρον ότι το ποδήλατο θεωρείται ως ιδανικό μέσο για όλες τις ηλικίες!
Στην επόμενη ερώτηση, οι ερωτώμενοι απάντησαν τι περιμένουν από τον/την νέο/νέα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη, όπου 57% περιμένει βελτίωση του ΟΑΣΘ, 21% θέλει νέους ποδηλατοδρόμους, 11% θέλει υποστήριξη σε πρωτοβουλίες όπως τα ηλεκτρικά πατίνια και 4% θέλει ενίσχυση του συστήματος πάρκινγκ Thesi.

Ανακύκλωση υλικών και οικονομία σε αγαθά όπως νερό, χαρτί κ.λπ. για τους Θεσσαλονικείς! 

71% των ερωτώμενων δήλωσαν πως ανακυκλώνουν υλικά και συσκευασίες, σε μια προσπάθεια να προστατέψουν το περιβάλλον. Σημαντικό να αναφέρουμε πως η ανακύκλωση είναι μια δραστηριότητα την οποία επιλέγουν εντονότερα άνθρωποι άνω των 27 ετών.
Αντίστοιχη εικόνα και στην καταπολέμηση της σπατάλης (νερού, χαρτιού, ρεύματος κ.λπ.) καθώς από το 54% που την επιλέγει, οι περισσότεροι είναι άνω των 30 ετών.
Από το 40% που χρησιμοποιεί δημόσια ΜΜΜ για τις μετακινήσεις του, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι κάτω των 26 ετών, κυρίως καθώς δεν έχει πρόσβαση με μέσα όπως αυτοκίνητο, μηχανή. 
Η χρήση προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά είναι σχετικά χαμηλά για ΕΕ στο 18% αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα στην Ελληνική αγορά και όταν υπάρχουν είναι σε υψηλή τιμή.
3% δηλώνει πως δεν τρώει κρέας και άλλα προϊόντα που επιβαρύνουν το περιβάλλον με τους περισσότερους να κατοικούν στα δυτικά της πόλης!
Τέλος όσον αφορά το Zero Waste Lab που πρόσφατα εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, 21% δήλωσε πως το γνωρίζει/έχει ακουστά, με τους περισσότερους να είναι κάτοικοι ανατολικής Θεσσαλονίκης και άνω των 27 ετών.

Δειγματοληψία.

Τα 2.467 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 11 – 16 Απριλίου.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video