ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το ήξερες ότι η γυμναστική μπορεί να σε παχύνει; Κι όμως δεν είναι μύθος

Aν είστε από αυτούς που πηγαίνουν γυμναστήριο και μετά παραπονιούνται ότι δεν βλέπουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά την έντονη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αδυνατίσουν, η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Appetite δίνει μια εξήγηση.

Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται παράλογο, αλλά η έρευνα αυτή δείχνει ότι η άσκηση ίσως τελικά να προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loughborough ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι υπερβάλλουν στο φαγητό μετά από μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, επειδή πιστεύουν ότι το «αξίζουν», γεγονός το οποίος ενδεχομένως και να εξηγεί το γιατί κάποιοι παλεύουν να χάσουν βάρος ακόμη και μετά από τακτική σωματική άσκηση.

«Όταν μιλάμε για απώλεια βάρους, ένας κρίσιμος παράγοντας -εκτός από αυτά που τρώμε- είναι και το πόσο τρώμε. Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δείχνουν ότι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο, αυξάνει την προγραμματισμένη πρόσληψη ενέργειας στο γεύμα μετά την άσκηση», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης και ο καθηγητής Διατροφής, Δρ. Lewis James.

Οι ερευνητές εξέτασαν 40 εθελοντές (20 άνδρες και 20 γυναίκες), οι οποίοι έκαναν αερόβια άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες, επίσης, ζυγίστηκαν και επιπροσθέτως ρωτήθηκαν πόσο έτρωγαν τόσο μετά τη γυμναστική όσο και σε μια μέρα που δεν είχαν πάει γυμναστήριο. Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις, τα άτομα επέλεγαν μεγαλύτερη μερίδα φαγητού μετά τη γυμναστική, με 24% αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο.

«Αυτή η αύξηση της προγραμματισμένης πρόσληψης ενέργειας μπορεί να μειώσει το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο που προκαλείται από την άσκηση και κατά συνέπεια να αναστρέψει οποιαδήποτε απώλεια βάρους που συντελείται με τη συστηματική άσκηση», αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι συμμετέχοντες αύξαναν επίσης τις μερίδες του μεσημεριανού φαγητού κατά 150 θερμίδες μετά τη γυμναστική, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι η επανάληψη αυτής της συνήθειας και στο δείπνο ουσιαστικά εξαλείφει κάθε όφελος που προέρχεται από την άσκηση.

Τέλος, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 20% στην κατανάλωση σοκολάτας, με τις γυναίκες να καταναλώνουν λίγη περισσότερη από τους άνδρες.

Μιλώντας για την επίδραση που έχει αυτό στη σιλουέτα των ανθρώπων, οι ερευνητές τόνισαν: «Συνήθως, στην αρχή υπάρχει μια απώλεια βάρους. Μετά, όμως, είτε ο ρυθμός απώλειας βάρους εξασθενεί είτε το βάρος σταθεροποιείται με την πάροδο του χρόνου. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον προγραμματισμό των γευμάτων, τουλάχιστον σε όσους ασκούνται τακτικά, πράγμα στο οποίο μπορούν να αποδοθούν και ορισμένοι από τους λόγους σταθεροποίησης της απώλειας βάρους».

Επομένως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ο συνδυασμός της άσκησης (και ιδιαίτερα της αερόβιας) με την υγιεινή διατροφή.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video