ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μειωμένη παραγωγικότητα: Μήπως το κινητό σας είναι η αιτία του προβλήματος;

Μειωμένη παραγωγικότητα: Μήπως το κινητό σας είναι η αιτία του προβλήματος;

Ποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότεροι νέοι αισθάνονται λιγότερο παραγωγικοί και περισσότερο κουρασμένοι λόγω των κινητών τους τηλεφώνων. Πιο συγκεκριμένα, ένας αυξημένος αριθμός ανθρώπων βιώνει αυτό που οι επιστήμονες περιγράφουν με τον όρο «technoference», που σημαίνει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων διακόπτει άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Οι ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ (QUT) διενήργησαν τη μελέτη για να εξετάσουν αν η εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική εφημερίδα Frontiers, το 24% των γυναικών και το 15% των ανδρών θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως «προβληματικοί χρήστες κινητών τηλεφώνων».

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 40,9% των ανθρώπων ηλικίας 18-24 ετών και το 23,5% ανθρώπων ηλικίας 25-29 διακόπτουν καθημερινές δραστηριότητες για να τσεκάρουν το κινητό τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αξιολόγησε 709 χρήστες κινητών τηλεφώνων, ηλικίας μεταξύ 18 και 83 ετών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν θεωρούσαν ότι τα τηλέφωνά τους ευθύνονται για τα προβλήματα στον ύπνο, τη μείωση της παραγωγικότητας και την απρόσεκτη οδήγηση.

Η έρευνα, που διεξήχθη το 2018, επανέλαβε ερωτήματα από μια παρόμοια έρευνα του 2005. Η ομάδα τότε είχε διαπιστώσει ότι μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους οκτώ άνδρες ισχυρίζονταν ότι δεν κοιμούνταν αρκετά λόγω του χρόνου που περνούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 17,2% για τις γυναίκες και κατά 8,6% για τους άνδρες κατά τη διάρκεια των 13 ετών.

Όσον αφορά στην παραγωγικότητα, το 12,6% των ανδρών συμμετεχόντων και το 14% των γυναικών παρατήρησαν μείωση των επιπέδων παραγωγικότητας λόγω του χρόνου που δαπανούσαν στα τηλέφωνά τους.

«Οι αναφορές σχετικά με την απώλεια του ύπνου και της παραγωγικότητας έδειξαν ότι αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 13 χρόνια», όπως αναφέρει ο Δρ. Oscar Oviedo-Trespalacios, από το Κέντρο Έρευνας Ατυχημάτων και Οδικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

Πηγή: mirror.co.uk


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video