ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ερώτηση ΝΔ για τη διαφημιστική δαπάνη στα περιφερειακά ΜΜΕ

Ερώτηση για την κατανομή της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. καταθέτουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζητά να μάθει από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Παππά κατά πόσον αποδίδεται το 30% της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης στα περιφερειακά μέσα σύμφωνα με την πρόβλεψη του Νόμου. Ζητά, επίσης, να πληροφορηθεί αν και κατά πόσον έχει επιβληθεί οποιαδήποτε κύρωση για τους φορείς του δημοσίου που δεν κατευθύνουν τμήμα της διαφημιστικής τους δαπάνης στα Μ.Μ.Ε.


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ :  Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
ΘΕΜΑ: Εφαρμογή της κατανομής του 30% της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης στα Περιφερειακά ΜΜΕ
Κύριε Υπουργέ,
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 8 Μαρτίου του 2017 (σχετικό link http://bit.ly/2GbxGqR ), ενημέρωνε ότι εκδώσατε σχετική εγκύκλιο για την τήρηση της κατανομής του 30% της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης στα Περιφερειακά ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο) βάσει εφαρμογής του Νόμου 2328/1995.
Υπογραμμίζατε μάλιστα τότε, ότι σε περίπτωση μη τήρησης της ποσόστωσης θα επιβάλλεται στον υπόχρεο φορέα το προβλεπόμενο πρόστιμο.
Από το 2017 έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι και τα Περιφερειακά ΜΜΕ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς κάθε χρόνο βλέπουν να μειώνονται τα έσοδά τους.
Είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην παραπάνω εγκύκλιο που εκδώσατε, περιμένοντας να πάρουν οικονομική ανάσα από την κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης.
Δυστυχώς, πληροφορούμαι από την πλειοψηφία των ΜΜΕ του Έβρου ότι δεν έγιναν πράξη οι υποσχέσεις σας… Η έλλειψη μηχανισμού επιβολής οδηγεί τους φορείς του Δημοσίου να πράττουν κατά το δοκούν, όσον αφορά το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Νομό μας λειτουργούν στα όρια της αντοχής τους, καθώς τα έσοδα από τις ιδιωτικές διαφημίσεις είναι ελάχιστα σε μια αγορά που είναι περιορισμένη, αλλά και συρρικνωμένη εξαιτίας και των μνημονιακών ετών.
Η φωνή τους όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να «σιγήσει» και να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους…
Σε μια εποχή κυρίως παρατεταμένης έντασης με τους γείτονες μας, όπου τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Σκεφτείτε πόσο τραγικό θα ήταν το ενδεχόμενο να μονοπωλήσουν τα Τουρκικά ΜΜΕ την ενημέρωση των κατοίκων του Έβρου, περνώντας τη δική τους γραμμή και προπαγάνδα!
Και για εθνικούς λόγους κ. Υπουργέ οφείλετε να στηρίξετε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιας ακριτικής περιοχής και να δυναμώσετε τη φωνή τους…
Βάσει των παραπάνω ερωτάσθε:
1.    Έχει υλοποιηθεί και σε ποιο βαθμό η εγκύκλιο σας για την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής 70%-30% μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων;
2.    Ποιοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που εφαρμόζετε για τη τήρηση των όσων προβλέπει η εγκύκλιός σας;
3.    Έχετε επιβάλλει πρόστιμα, ποιου ύψους και σε ποιους φορείς οι οποίοι τυχόν δεν έχουν εναρμονιστεί με την εγκύκλιό σας;
4.    Έχει τηρηθεί το 30% της διαφημιστικής δαπάνης για τα ΜΜΕ του Έβρου; Μπορείτε να μας παρουσιάσετε στοιχεία για την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης δημοσίων φορέων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Νομού για το 2018, όπως και για τη Θράκη, αλλά και για όλη την Ελλάδα γενικότερα;
5.  Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβείτε για να ενισχύσετε τα Περιφερειακά ΜΜΕ που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και κυρίως των ακριτικών περιοχών, όπως είναι ο Έβρος;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Αναστάσιος Δημοσχάκης (Βουλευτής Έβρου)
Σοφία Βούλτεψη (Βουλευτής Β’ Αθηνών)
Ιωάννης Ανδριανός (Βουλευτής Αργολίδος)
Χρήστος Μπουκώρος (Βουλευτής Μαγνησίας)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video