ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα «αγκάθια» για τους δασικούς χάρτες

Τα «αγκάθια» για τους δασικούς χάρτες

Στον αέρα βρίσκονται περισσότερα από 3.500.000 στρέμματα που αποτελούν δασωμένους αγρούς.

Οι εκτάσεις αυτές αποτυπώνονται στο 51% των κυρωμένων δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα και τίθενται πρακτικά εκτός οποιασδήποτε συναλλαγής καθώς οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τίτλους ιδιοκτησίας, οι οποίοι ανάγονται πριν από την 23η Φεβρουαρίου 1946 και έχουν μετεγγραφεί.

Αυτό υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργος Ρούσκας, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός και του Πανελλαδικού Συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών Νίκος Χλύκας.

Σημείωσαν ότι έχει δημιουργηθεί επίσης πρόβλημα με τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, όπως και με τις οικιστικές πυκνώσεις μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , που έκριναν αντισυνταγματική την εξαίρεση τους από τους δασικούς χάρτες. Στάθηκαν ακόμη στην αυστηρότερη αντιμετώπιση από τη νομοθεσία των δασωμένων αγρών σε σχέση με τους εκχερσωμένους αγρούς.

Οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , του ΤΕΕ και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου προανήγγειλαν πρωτοβουλίες με προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αναδεικνύονται με τους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο κατά τρόπο οριστικό και αποτελεσματικό , εφόσον η ελληνική Πολιτεία διαχρονικά αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει.

Τα νησιά

Από τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος προκύπτει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα νησιά όπως η Σύμη και η Πάτμος, με την τελευταία να έχει βγει 80% δασική. Μάλιστα σε αυτά τα δύο νησιά το 68% των εκτάσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες που εμφανίζονται ως δασωμένοι αγροί έχει ήδη αμφισβητηθεί ως προς τον χαρακτήρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαρακτηρισμός αποδίδεται κυρίως από μια "παρερμηνεία " του νόμου βάσει του οποίου έχουν αποδοθεί κατά την ανάρτηση του δασικού χάρτη ως δασικές εκτάσεις κάποιες που κατά το παρελθόν ήταν αγροτικές, αργότερα εγκαταλείφθηκαν και πλέον καλύπτονται από φρύγανα. Τα φρύγανα ωστόσο δεν θεωρούνται δέντρα.

Υψηλά ποσοστά δασωμένων αγρών

Στις περιοχές με υψηλό ποσοστό δασωμένων αγρών επί των αναρτημένων εκτάσεων συγκαταλέγονται η Αρκαδία, με 12,8% η Μεσσηνία με 12, 65%, ο Πειραιάς (νησιά) με 9, 7%, τα Ιωάννινα με ε 7,2%, η Λακωνία και η Αχαΐα με 6,8% και η Δράμα με 5,7%. Πρωτιά στις αντιρρήσεις έχει ο Πειραιάς (νησιά) με 14,7% και ακολουθεί η Λακωνία με 11,3%.

ΠΗΓΕΣ: Δημοκρατία, Ελεύθερος Τύπος


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video