ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όλοι μαζί για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο δημιουργικό

Παντελεήμων Τσικαντέλης

Αν και άνθρωπος των οικονομικών, εδώ και αρκετά χρόνια, εν τούτοις, έχω καταλάβει μέσα από την ενασχόληση μου με την οικονομία, ότι για να ανθήσει και να αναπτυχθεί η οικονομική κατάσταση των πολιτών (ας ξεκινήσουμε από την βάση), χρειάζεται από την πολιτεία (Δήμο), 2-3 απλά πραγματάκια, 2-3 απλές κινήσεις που θα βελτιώσουν την ψυχική ηρεμία – γαλήνη, θα καθαρίσουν το νου και την σκέψη, θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και φυσικά την οικονομική του ευρωστία.

Απλές σκέψεις, που όμως δεν αρκούνε να είναι μόνο σκέψεις, το θέμα είναι να δίνουμε και λύσεις, για αυτό και σήμερα ξεκινάω έναν αγώνα, μία προσπάθεια, για ένα καλύτερο και ανθρώπινο αύριο. Δυστυχώς το χθες το χάσαμε από μεγάλα λόγια, μεγάλες ιδέες και πολλές- πολλές… “φαμφάρες”.

Το σήμερα και το αύριο μας ανήκει, όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας που τίποτα δεν “χρωστάνε” να φορτωθούν την απάθεια, τον ωχαδερφισμό και την αμέλεια από ανευθυνοϋπεύθυνους, όλα αυτά τα χρόνια.

Ίσως έχουμε κι εμείς μία ευθύνη στην όλη αυτή κατάσταση που φτάσαμε σήμερα, γιατί όλοι εμείς που πιστεύουμε και νομίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε βάση αλλού, στη δουλειά μας, στην οικογένεια μας και αφήσαμε – επιτρέψαμε, να «εκμεταλλευτούνε» πολιτικά ( τοπικά και στην κεντρική διοίκηση), άνθρωποι που ή δεν είχαν γνώσεις ή είχαν κάτι άλλο στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους.

Από ανθρώπους που δεν είδαν, δεν άκουσαν, πέρασαν και δεν άγγιξαν απλά καθημερινά μικροπροβλήματα της ζωής μας, που αν τα βάλουμε όλα μαζί γίνονται ασήκωτα και αβάσταχτα.

Η ζωή θέλει απλές και κατανοητές κινήσεις, θέλει, ανθρώπους που βλέπουν και ακούνε και πάνω απ’ όλα, δεν ξεχνάνε. Θέλει ανθρώπους που ζουν μαζί μας, μας βλέπουν και τους βλέπουμε, ανθρώπους υπαρκτούς πριν και μετά τις κάλπες. Θέλει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την διοίκηση ενός δήμου, σαν να είναι το σπίτι τους, σαν να είναι η δουλειά τους και τους δημότες – πολίτες, σαν να είναι τα παιδιά τους.

Γι’ αυτήν την απλότητα, γι’ αυτά τα απλά πράγματα, για την καθημερινότητα και όχι μόνο, ξεκινάω με αφετηρία τις φετινές δημοτικές εκλογές μαζί με τον Γιάννη Νασιούλα υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να κάνουμε την αρχή, να κάνουμε την ΝΕΑ ΑΡΧΗ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, απλά και ξεκάθαρα.

Στόχος μου/μας δεν είναι τα μεγάλα και οι υπερβολές, είναι τα απλά, τα ουσιαστικά, τα «χαμηλά», αυτά που μας μπερδεύουν, μας ενοχλούν και μας φθείρουν καθημερινά. Τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα πάρκα, οι υπόνομοι, κατασκευή και συντήρηση και φυσικά το Α και το Ω της καθημερινότητας μας… η ασφάλεια στις γειτονιές μας.

Να φύγω/με από τη σκέψη του ατομισμού και να τον ανοίξω στο εμείς, όλοι μαζί για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο δημιουργικό, πιο ουσιαστικό, ποιο αληθινό όχι στα λόγια… στην πράξη.
Παντελεήμων Τσικαντέλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΝΕΑ ΑΡΧΗ
για την Θεσσαλονίκη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video