ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κόσοβο: Δεκάδες μέλη οικογενειών τζιχαντιστών επαναπατρίστηκαν από τη Συρία

Κόσοβο: Δεκάδες μέλη οικογενειών τζιχαντιστών επαναπατρίστηκαν από τη Συρία

Αεροσκάφος που μετέφερε γυναίκες και παιδιά, μέλη οικογενειών Κοσοβάρων τζιχαντιστών που πολεμούσαν στη Συρία, πίσω στην πατρίδα τους αφίχθη στο αεροδρόμιο της Πρίστινας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γνωστοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης της πρώην σερβικής επαρχίας.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας φρουρούσαν ένα κτίριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, ενώ αεροσκάφος με τη σημαία των ΗΠΑ στην ουρά ήταν ορατό στο αεροδρόμιο.

«Η επιχείρηση που είχε σχεδιαστεί με σκοπό την επιστροφή κάποιων από τους πολίτες μας από τη Συρία ολοκληρώθηκε επιτυχώς», δήλωσε ο υπουργός Αμπελάρντ Ταχίρι, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Συμπλήρωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αργότερα σήμερα.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300 υπήκοοι Κοσόβου, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ταξίδεψαν στην εμπόλεμη Συρία μετά το 2012. Εξ αυτών, 70 άνδρες που είχαν ενταχθεί σε τζιχαντιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με την κοσοβάρικη αστυνομία, 150 γυναίκες και παιδιά -- ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά που γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες -- αιχμαλωτίστηκαν αφότου το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) άρχισε να χάνει έδαφος.

Δεν είναι σαφές εάν επέστρεψαν όλα αυτά τα πρόσωπα με την πτήση που έγινε σήμερα. Εξάλλου, ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε η αστυνομία διευκρίνισαν εάν επαναπατρίστηκαν επίσης μαχητές.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video