ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έστειλε τελετουργική προσφορά στο μνημείο Γιασουκούνι

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έστειλε τελετουργική προσφορά στο μνημείο Γιασουκούνι

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έστειλε σήμερα τελετουργική προσφορά στο μνημείο Γιασουκούνι για τους 2,46 εκατ. Ιάπωνες πεσόντες των πολέμων -- το οποίο θεωρείται στην Κίνα και τη Νότια Κορέα σύμβολο του μιλιταριστικού παρελθόντος της χώρας -- κατά την πρώτη ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την έλευση της άνοιξης.

Ο δεξιός εθνικιστής πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα αποφύγει και φέτος να επισκεφθεί το μνημείο, που επί σειρά ετών προκαλεί εντάσεις με τις κυβερνήσεις της Κίνας, της Νότιας Κορέας και άλλων χωρών.

Ο Άμπε είχε πάει στον βωμό αυτόν για να προσευχηθεί για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2013, όταν η ενέργειά του είχε προκαλέσει κατακραυγή στην Ασία και διεθνώς.

Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ανέγερση του σιντοϊστικού βωμού, που τιμά τους 2,46 εκατομμύρια νεκρούς των πολέμων στους οποίους ενεπλάκη η Ιαπωνία. Ο λόγος που αντιδρούν τόσο έντονα άλλα κράτη είναι πως στο μνημείο αυτό τιμάται επίσης από το 1978 η μνήμη 14 Ιαπώνων ηγετών που είχαν καταδικαστεί από συμμαχικό δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεκάδες βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε, αναμένεται πάντως να πάνε φέτος στο μνημείο αυτό, για να αποτίσουν φόρο τιμής, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video