ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συγκλονιστική μελέτη! Σκεπτόμαστε και μετά τον… θάνατο

Eπιστήμονες βρήκαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχουν πεθάνει.

Οι ερευνητές έκαναν την ανακάλυψη εξετάζοντας περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι άνθρωποι που έχουν επανέλθει μετά από ανάνηψη μπορούσαν να περιγράψουν τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων μεταξύ των γιατρών και των νοσοκόμων όταν η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπά.

Όπως εξήγησε ο dr. Sam Parnia, ο χρόνος που ο ασθενής κηρύσσεται νεκρός βασίζεται στη στιγμή που σταματά η καρδιά. Από τεχνική άποψη, έτσι λαμβάνεται και η ώρα θανάτου. Αφού η καρδιά σταματήσει να χτυπά, και το αίμα σταματά να κυκλοφορεί στον εγκέφαλο, άρα σταματά η λειτουργία του. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα για ένα χρονικό διάστημα το άτομο να είναι νεκρό, αλλά να εξακολουθεί να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του.

Η ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης, ελπίζουν ότι η εργασία τους θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι θεραπείες για τις καρδιακές ανακοπές και να προληφθούν τραυματισμοί στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Ταυτόχρονα, μελετάμε το ανθρώπινο μυαλό και τη συνείδηση στο πλαίσιο του θανάτου για να καταλάβουμε αν η συνείδηση εξαφανίζεται ή εξακολουθεί να υφίσταται μετά τον θάνατο για κάποιο χρονικό διάστημα - και πως αυτό συνδέεται με ό,τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σε πραγματικό χρόνο, πρόσθεσε ο dr Parnia.

Πάντως, το ζήτημα τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video