ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κατάλληλα για κολύμβηση και φέτος τα νερά των ακτών του Δήμου Θερμαϊκού

Κατάλληλα για κολύμβηση και φέτος τα νερά των ακτών του Δήμου Θερμαϊκού

Με βάση τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων, επιβεβαιώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης του Δήμου Θερμαϊκού κατά την κολυμβητική περίοδο 2019, επιτρέποντας και φέτος σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι κι απροβλημάτιστοι τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Συγκεκριμένα, η κολύμβηση επιτρέπεται:
• Από την παραλία Περαίας ως την ακτή ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας.
• Στην παραλία Αγγελοχωρίου.
• Στην κοινοτική ακτή (πλαζ) Μηχανιώνας.
• Από την κοινοτική πλαζ της Επανομής και μέχρι τα όρια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Ο έλεγχος της ποιότητας των νερών κολύμβησης προβλέπεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας, μέσω συστηματικής παρακολούθησης και δειγματοληπτικών ελέγχων που αναλαμβάνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ. από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θερμαϊκού, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των λουόμενων, έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων παραλιών του, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16/2019 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϋπολογισμού 154.000,00 ευρώ, οι υπηρεσίες αφορούν τις παραλίες:
• Περαία – Πλατεία μνήμης,
• Περαία – Κοχύλι,
• Νέοι Επιβάτες,
• Αγία Τριάδα – ΠΙΚΠΑ,
• Επανομή – Ποταμός,
• Επανομή – Πάλιουρα.

Περιλαμβάνουν δε, τη διάθεση έξι (6) ναυαγοσωστικών πύργων για την περίοδο από 1-6-2019 έως την 30-9-2019, τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό για κάθε έναν εξ αυτών και την επάνδρωσή τους με ένα ναυαγοσώστη ανά πύργο και επιπλέον ένα στην παραλία Ποταμός – Επανομής για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών της.

Επιπλέον προβλέπεται ένα ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο για περιπολία των ακτών, ένα μηχανοκίνητο ταχύπλοο σκάφος για παροχή άμεσης βοήθειας, η οριοθέτηση του χώρου λουόμενων σε θαλάσσια περιοχή 400 μ. σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες και τέλος, η διάθεση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού στην παραλία Τουρμπαλί στη Ν.Μηχανιώνα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video