ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο 22% "σκαρφάλωσε" η ανακύκλωση στον δήμο Θεσσαλονίκης

Στο 22%

"Πρωταθλητής" στην ανακύκλωση σε ολόκληρη τη χώρα αναδεικνύεται ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς έχει καταφέρει να ανακυκλώνει το 22% των αποβλήτων που παράγει. 

Το παραπάνω τονίστηκε στη διάρκεια των εγκαινίων του 5ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, που διοργανώνεται από τον κεντρικό δήμο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEXPO, παρουσία εκατοντάδων μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα συνεχιστεί από τη διοίκηση που θα αναδειχθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

"Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση" είπε ο κ.Παππάς, προσθέτοντας πως στις δράσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν περίπου 3.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενημερωθούν για τον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, συμπλήρωσε πως το 2018 η Θεσσαλονίκη μείωσε κατά 2% το ποσοστό των υλικών που θάβονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. "Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση στην πόλη είναι στο 22%. Ποσοστό μικρό για την Ευρώπη, ποσοστό πρωταθλητή για την Ελλάδα. Σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης, εκτρέπουμε πάνω από 20.000 τόνους υλικό, σε ετήσια βάση, από τους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων" τόνισε.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί και το πρώτο πράσινο σημείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Στη διάρκεια των εγκαινίων έδωσαν το "παρών" οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης και Πολιτισμού, 'Ελλη Χρυσίδου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video