ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ποιοι αναμένεται να είναι οι πλούσιοι και ισχυροί στον πλανήτη σε 20 χρόνια

Μία συνεργασία του βρετανικού δικτύου BBC με τον οργανισμό για την καινοτομία Nesta είχε ως αποτέλεσμα ένα συμπυκνωμένο αλλά κατατοπιστικό όσον αφορά την ανακατανομή της ισχύος στον πλανήτη σε 20 χρόνια από σήμερα. Εν ολίγοις ποιοι αναμένεται να είναι οι πλούσιοι και ισχυροί στη Γη και σε ποιες περιοχές αναμένονται αλλαγές.

Αρχικά γίνεται αναφορά στην Αφρική η αύξηση του πληθυσμού της οποίας ενδεχομένως να πυροδοτήσει μία οικονομική ανάπτυξη η οποία θα στηριχθεί και σε ένα στοιχείο που υπάρχει σε αφθονία. Η εκπαίδευση θα είναι πλέον δεδομένη για μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και η ενέργεια θα είναι κεντρικός παράγοντας στην οικονομία, μέσω των ηλιακών πάνελ.

Όπως ανέφερε ένας «γκουρού της ενέργειας», «ο κόσμος θα μάθει να χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελς εκεί που όντως ο ήλιος λάμπει».

Σε περίοπτη θέση παραμένει η Κίνα η οποία σύμφωνα με την ανάλυση αναμένεται να ενισχυθεί στις δύο επόμενες δεκαετίες. Η χώρα αναμένεται να είναι ανάμεσα στις «ηγέτιδες» δυνάμεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον τομέα του πολιτισμού.

Εκτός από τους «νικητές» όμως τα επόμενα 20 χρόνια αναμένονται να υπάρχουν και «χαμένοι». Σύμφωνα με το BBC αυτή τη θέση θα έχει η Ευρώπη καθώς ο τραπεζικός τομέας και οι οικονομικές υπηρεσίες θα ελέγχονται κυρίως από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης κάτι που σύμφωνα με την ανάλυση σημαίνει ότι «η Ευρώπη θα χάσει την παγκόσμια επιρροή της».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video