ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, στην Καρδίτσα

Πάλλεται ο νομός Καρδίτσας από τον ενθουσιασμό, την ζωντάνια και το μεράκι των Μουσικών Συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δίνουν σάρκα και οστά σε ένα τεράστιο και πρωτοποριακό θεσμό, οδεύοντας προς τη λήξη του φετινού Φεστιβάλ.

Μία από τις ωραιότερες βραδιές επιφυλάσσει σήμερα προτελευταία ημέρα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2019  στις 8:30 μ.μ. η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με πέντε (5) Χορωδίες από την Λάρισα, τη Βάρη, την Κέρκυρα και την Αργολίδα.
Η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στην Καρδίτσα και στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, διαφορετικό ρεπερτόριο και διαφορετικό ήχο προσφέρουν καταπληκτικές βραδιές.  Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής μελετούν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και τα παρουσιάζουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους.
Χορωδοί και μαέστροι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τιμούν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικής Χορωδιακής Μουσικής και ένα από τα εγκυρότερα διεθνώς. Έρχονται να συμμετάσχουν σε ένα κορυφαίο θεσμό, να δείξουν το έργο τους και να συγκριθούν με τις υπόλοιπες Χορωδίες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Πλήθος κόσμου, χιλιάδες ακροατές έχουν κατακλύσει την μεγάλη και πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του MOUZAKI PALACE HOTEL, η οποία ορισμένες βραδιές αποδεικνύεται μικρή για την τεράστια προσέλευση κοινού, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Πάρα πολλοί όρθιοι παρακολουθούν εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.
Κοινά έργα του Έλληνα Συνθέτη Θεόδωρου Αντωνίου (1935 – 2018), μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, στον οποίο είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ, δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.
Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού εδώ και 37χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος τόσο στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, είναι θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία. Η φιλοσοφία του είναι βαθιά και διατρέχει όλο το θεσμό, ενώ αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία).
Ιδιαίτερη τιμή για τους χορωδούς όσο και τους ακροατές αποτελεί η παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον έμπειρο και  ειδήμονα Αλέξη Κωστάλα που με την χαρακτηριστική του χροιά και τις καλλιτεχνικούς του σχολιασμούς κρατά  πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών και καθηλώνει το κοινό.
Το χορωδιακό Φεστιβάλ τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 8:30  μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ”MOUZAKI PALACE HOTEL”

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1) Χορωδία  Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Κουγιάννη,
2)Μικτή Χορωδία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Αικατερίνης Μαραμή,
3) Χορωδία 1ου  ΕΠΑΛ Βάρης Αττικής, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Σύρου, 
4) Χορωδία  2ου Γυμνασίου Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση της Αριάδνης Σίσκου,
5) Χορωδία Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Γεωργίου

Το Κοινό Έργο είναι η σύνθεση του Θεόδωρου Αντωνίου «ΣΤ’ ΑΛΟΓΑ» που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες που θα διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.
 Για την 11η  Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.


ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video