ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Tο σύνολο Ethnic Heritage Ensemble στη σκηνή του Duende Jazz Bar

Tο σύνολο Ethnic Heritage Ensemble στη σκηνή του Duende Jazz Bar

Συμπληρώνοντας 45 χρόνια στα μουσικά πράγματα, το σύνολο Ethnic Heritage Ensemble, με επικεφαλής τον θρυλικό ντράμερ και percussion-ίστα από το Σικάγο, Kahil El Zabar, 

είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του με τίτλο: "Be Known: Ancient/Future/Music", στις 29 Μαρτίου από τη νεοσύστατη Spiritmuse Records.

Καλλιτέχνης με εντελώς ξεχωριστή αύρα, ο Kahil El Zabar είναι αναγνωρισμένος διεθνώς ως ηγετική μορφή της spiritual και afro-futuristic jazz με σημαντική συμβολή στη συνέχιση και καλλιέργεια της σκηνής τις τελευταίες 4 δεκαετίες. Χαρακτηριστικές συνθέσεις του (τα απλά μοτίβα που εξελίσσονται σταθερά μέσα από την επανάληψη και τον αυτοσχεδιασμό) έχουν ηχογραφηθεί με τη συνδρομή τεράστιων ονομάτων της jazz όπως ο Pharoah Sanders, o Kalaparusha Maurice McIntyre, o “Light” Henry Huff, ενώ έχει περιοδεύσει εκτεταμένα με τους Dizzy Gillespie, Cannonball Adderley, Nina Simone, Stevie Wonder, Archie Shepp, Lester Bowie,
Nona Hendryx, Billy Bang, Hamiet Bluiett και David Murray!

Ο Kahil El Zabar σχημάτισε τους Ethnic Heritage Ensemble μετά την αποφοίτησή του από τη φημισμένη σχολή "Association for the Advancement of Creative Musicians" το 1973, με τον σαξοφωνίστα Edward Wilkerson και στόχο "να συνδυάσουν στοιχεία της Αφροαμερικάνικης μουσικής με τις ρίζες της Αφρικάνικης μουσικής παράδοσης και να δημιουργήσουν νέα μοτίβα και ήχους πιστούς στην καταγωγή τους, αλλά προς ξεκάθαρα νέες καλλιτεχνικές κατευθύνσεις".
45 χρόνια μετά, ο πλούσιος, συναρπαστικός ήχος της μπάντας συνεχίζει να εξελίσσεται διαρκώς. Μαζί με τους Art Ensemble of Chicago, οι Ethnic Heritage Ensemble  είναι τα τελευταία εν ενεργεία σχήματα της AACM.

Το σύνολο EHE θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για δύο μοναδικές εμφανίσεις στη σκηνή του Duende Jazz Bar!

Ethnic Heritage Ensemble:
Kahil El Zabar - Percussion, calimba, vocals
Corey Wilkes - Trumpet
Alex Harding - Baritone Saxophone

Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Έναρξη 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 17€(περιορισμένη προπώληση) - 20€(ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Δισκοπωλείο Λωτός (Σκρα 7)
Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4)
Duende Jazz Bar (Καλαποθάκη 16)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 6988554828 & 2310252704(18:00-00:00)
Duende Jazz Bar
16, Kalapothaki str.
54624, Thessaloniki


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video