ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα από τον Ερυθρό Σταυρό

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα από τον Ερυθρό Σταυρό

Η διανομή μιας έκτακτης βοήθειας βρίσκεται στο επίκεντρο του μπρα ντε φερ μεταξύ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό

Ο Ερυθρός Σταυρός θα διανείμει, σε δύο εβδομάδες, ανθρωπιστική βοήθεια σε 650.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε από το Καράκας ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Φραντσέσκο Ρόκα, απορρίπτοντας κάθε «πολιτικοποίηση» της πρωτοβουλίας.


«Εκτιμάμε ότι σε ένα διάστημα περίπου 15 ημερών, θα είμαστε έτοιμοι να διανείμουμε τη βοήθεια (…). Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε πρώτη φάση 650.000 ανθρώπους», σημείωσε ο Ρόκα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

 

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού υπογράμμισε ότι η οργάνωσή του θα ενεργήσει σε συμφωνία με τις αρχές που υπηρετεί, «της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της ανεξαρτησίας», «χωρίς να αποδέχεται τις παρεμβάσεις κανενός».

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, η διανομή μιας έκτακτης βοήθειας βρίσκεται στο επίκεντρο του μπρα ντε φερ μεταξύ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει περί τις 50 χώρες ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Την 23η Φεβρουαρίου, οι αντίπαλοι του Μαδούρο είχαν επιχειρήσει να εισαγάγουν στη Βενεζουέλα ανθρωπιστική βοήθεια, που είχε σταλεί κυρίως από τις ΗΠΑ, έπειτα από αίτημα του Γκουαϊδό. Ο πρόεδρος Μαδούρο είχε θεωρήσει αυτή την πρωτοβουλία προοίμιο μιας στρατιωτικής επέμβασης.

Τα φορτηγά με φορτίο προϊόντα πρώτης ανάγκης υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω εξαιτίας του αποκλεισμού των συνόρων που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου: Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν. Ο πρόεδρος του Διεθνού Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει αυτή τη βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα της Βενεζουέλας, σε Κολομβία και Βραζιλία, ακολουθώντας, ωστόσο, αυστηρά τους κανονισμούς της οργάνωσης.

«Το θέμα είναι πολύ πολιτικοποιημένο (…). Εάν αυτή η βοήθεια ανταποκρίνεται στους κανονισμούς και τα πρωτόκολλά μας, είμαστε προφανώς διατεθειμένοι να τη διανείμουμε», υπογράμμισε. Το 24% του πληθυσμού της Βενεζουέλας, ήτοι 7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη και η οποία καταδεικνύει ότι ο υποσιτισμός κι οι ασθένειες καταγράφουν άνοδο στη χώρα που έχει βυθιστεί στην κρίση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video