Χειροποίητη πίτα που θα λατρέψετε
Υλικά για 6 άτομα
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά.
Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Υλικά για 6 άτομα
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- αλατοπίπερo
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά.
Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου