Κάντε πατάτες φούρνου σαν «τηγανητές» με λιγότερο λάδι και πιο υγιεινές
Υλικά
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις πατάτες όπως θα τις κόβατε για το τηγάνι ή τη φριτέζα
Τις ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και τις στραγγίζετε. Τις ρίχνετε σε αντικολλητικό ταψί.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε ρίγανη ή θυμάρι.
Ανακατεύετε τις πατάτες καλά με τα χέρια σας.
Ψήνετε στον αέρα στους 180°-200° C μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε σκέτες, πασπαλισμένες με τυρί ή συνοδευμένες από ένα ντιπ.
Υλικά
- 4-5 πατάτες
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις πατάτες όπως θα τις κόβατε για το τηγάνι ή τη φριτέζα
Τις ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και τις στραγγίζετε. Τις ρίχνετε σε αντικολλητικό ταψί.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε ρίγανη ή θυμάρι.
Ανακατεύετε τις πατάτες καλά με τα χέρια σας.
Ψήνετε στον αέρα στους 180°-200° C μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε σκέτες, πασπαλισμένες με τυρί ή συνοδευμένες από ένα ντιπ.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου