ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κυρίευσαν ακόμη περισσότερα εδάφη το 2018

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κυρίευσαν ακόμη περισσότερα εδάφη το 2018

Οι μαχητές των Ταλιμπάν επέκτειναν τα εδάφη και την επιρροή τους στο Αφγανιστάν το 2018, διαπιστώνεται σε έκθεση μιας αμερικανικής κρατικής υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Μεταξύ του Ιουλίου και του Οκτωβρίου, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν απώλεσε τουλάχιστον επτά περιφέρειες -- από το σύνολο των 407 -- που έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν διαθέτει τον πλήρη ή μερικό έλεγχο του 53,8% των περιφερειών, από 64% την αμέσως προηγούμενη χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον Ειδικό Γενικό Επιθεωρητή για την Ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction, ή SIGAR).

Ο SIGAR συστήθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το 2008. Εντέλλεται να δίνει στους κοινοβουλευτικούς ανεξάρτητες εκτιμήσεις όσον αφορά ιδίως στις αμερικανικές επενδύσεις στο Αφγανιστάν, χώρα όπου η Ουάσινγκτον ενεπλάκη το 2001 σε αυτόν που θα γινόταν ο πιο μακρόχρονος πόλεμος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πλέον απόλυτα τουλάχιστον το 12% των περιφερειών της εμπόλεμης χώρας, ενώ για σχεδόν το 34% των περιφερειών εκτυλίσσονταν μάχες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έκθεση.

Κατά την ίδια αμερικανική υπηρεσία, ο αριθμός των αφγανικών στρατευμάτων έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015. Τον Οκτώβριο, η Καμπούλ διέθετε περίπου 308.700 άνδρες.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 45.000 στελέχη των αφγανικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί από το 2014.

Η αναφορά του SIGAR δημοσιοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πιο πρόσφατου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι οι διαπραγματεύσεις «προχωρούν καλά».

«Οι μάχες συνεχίζονται, αλλά ο λαός του Αφγανιστάν θέλει ειρήνη σε αυτόν τον πόλεμο που δεν τελειώνει ποτέ. Θα δούμε σύντομα αν οι συνομιλίες θα είναι επιτυχείς;» έγραψε ο Aμερικανός πρόεδρος.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη συμφιλίωση στο Αφγανιστάν, ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, δήλωσε στην εφημερίδα «The New York Times» ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν στο προσχέδιο του «πλαισίου» μιας συμφωνίας ειρήνης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video