Συστατικά
1 μέτρια πατάτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκά μανιτάρια, μικρά
4 φέτες μπέικον
400 γρ. φασόλια με κόκκινη σάλτσα, σε κονσέρβα
100 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
Για το σερβίρισμα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χρυσαφίσουν ενώ παράλληλα ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε στο τηγάνι. (Αν τα μανιτάρια μας είναι μεγάλα τα κόβουμε στα 2 ή στα 4.) Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μπέικον.
Σοτάρουμε και τα κυβάκια της πατάτας για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να χρυσαφίσουν αρκετά.
Σβήνουμε με τα φασόλια και τη σάλτσα τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας. Αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά από το τηγάνι και αν οι πατάτες είναι ακόμα σκληρές προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Με τη ξύλινη κουτάλα κάνουμε δύο γούβες στο τηγάνι και μέσα σε αυτές σπάμε τα αυγά.
Καπακώνουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
(akispetretzikis.com)
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου