ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ποινική δίωξη σε υποθηκοφύλακα για υπεξαίρεση 2,5 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη σε υποθηκοφύλακα για υπεξαίρεση 2,5 εκατ. ευρώ

Σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των υποθηκοφυλακείων με τους ελέγχους να συνεχίζονται και να αναμένονται σημαντικά στοιχεία ως προς την διαχείριση χρημάτων από την πλευρά των άμισθων υποθηκοφυλακείων τα οποία έπρεπε να είχαν καλύψει είτε έξοδα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών είτε να τα έχουν αποδώσει στο δημόσιο.

Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υποθηκοφύλακα για υπεξαίρεση και απιστία στην υπηρεσία. Η συγκεκριμένη υποθηκοφύλακας σύμφωνα με δικαστικές πηγές ενεργώντας με πρόθεση ιδιοποιήθηκε χρήματα τα οποία κατείχε λόγω της ιδιότητάς της. Το ποσό για το οποίο διώκεται ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Πιο συγκεκριμένα ως άμισθη υποθηκοφύλακας για το χρονικό διάστημα 2002-2010 παρακράτησε το ποσό των 2.300.000 ευρώ χωρίς να το δαπανήσει για τον λόγο που προβλέπει ο νομός δηλαδή για να πραγματοποιήσει τον εκσυγχρονισμό του υποθηκοφυλακείου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές τα χρήματα αυτά δεν τα επέστρεψε ούτε όταν συνταξιοδοτήθηκε αλλά τα ενσωμάτωσε στην περιουσία της.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια διοίκησης Mαρία Παπασπύρου αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης την εισήγαγε στο ΣΟΕΕ (Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου) στο οποίο είναι πρόεδρος συστήνοντας μικτό κλιμάκιο ελέγχου. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το κλιμάκιο ενημέρωσε την πρόεδρο του ΣΟΕΕ αναφορικά με την εξέλιξη του θέματος και διαβιβάστηκε σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ένα χρόνο πριν τον Μάρτιο του 2015 το περιοδικό Hot Doc είχε δημοσιεύσει μια εκτενή έρευνα για τον ασαφή τρόπο λειτουργίαw των αμίσθων υποθηκοφυλακείων όσον αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και τον έλεγχο που δεχόταν σχετικά με τη λειτουργία τους.

πανδωρα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video