ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια προτείνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια προτείνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εκδήλωση - συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση διοργάνωσε εχθές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Γιαννης Μπουτάρης, στην ομιλία του, ανέφερε και τις δικές του απόψεις - θέσεις σχετικά με το ''γίγνεσθαι'' στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης σήμερα.

Ειδικότερα,  επανέλαβε τη θέση του, οι φοιτητές να πληρώνουν για την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο: «Πριν από δύο-τρία χρόνια είχα κάνει πρόταση για μια εισφορά, ένα τέλος εγγραφής για τους φοιτητές κάθε χρόνο το οποίο θα εξασφάλιζε τουλάχιστον μια οικονομική αυτοτέλεια στα πανεπιστήμια, όχι για τη μισθοδοσία αλλά για τα τρέχοντα έξοδα που είναι πάρα πολλά. Βεβαίως, πετροβολήθηκα για αυτήν την αντίληψη αλλά εξακολουθώ να την έχω. Πιστεύω ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν ένα τέλος εγγραφής για να καλύπτουν τις πάγιες δαπάνες τους».

Στη συνέχεια, μίλησε για το ενδεχόμενο συνένωσης ακαδημαϊκών ιδρυμάτων παρομοιάζοντας το εγχείρημα αυτό με τον Καλλικράτη, το σχέδιο με το οποίο προέκυψαν οι δήμοι μέσα από συνενώσεις, το οποίο όπως υποστήριξε  δημιούργησε νέα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Υποστήριξε την πρόταση του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα για διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου, με την προσέλκυση φοιτητών από χώρες του εξωτερικού, γεγονός που θα συμβάλλει και στην αύξηση των εσόδων της πόλης από τους σπουδαστές, επισημαίνοντας ότι
τα έσοδα που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης από το σύνολο των σπουδαστών ανέρχονται περίπου στα 100 εκατομμύρια τον μήνα, ποσό που νομιμοποιεί την εκφορά γνώμης της δημοτικής αρχής σε θέματα που αφορούν το πανεπιστήμιο.
Όσον αφορά το  καθεστώς ανομίας που διέπει τους χώρους των πανεπιστημίων τονίσε ότι «δεν νοείται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ιδρύματος, Παντελής Σαββίδης, επεσήμανε πως κάθε αλλαγή πρέπει να προκύπτει ύστερα από διάλογο με της κυβέρνησης με τους άμεσα εμπλεκόμενους και πως ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, τον δήμο αλλά και φορείς της πόλης θα πρέπει να παρέμβουν στις εξελίξεις.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video