Διαβάστε πώς θα κάνετε εξαιρετικούς γίγαντες στο φούρνο:
Υλικά
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό. Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.
Υλικά
- 500 γρ. γίγαντες,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- ρίγανη,
- ½ κούπα ελαιόλαδο,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές,
- 4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ½ ματσάκι μαιντανό,
- 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση συνταγής:
Αφού βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό. Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου