ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟΚΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, με 631.600 ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στη σύσταση, οργάνωση και υποστήριξη της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην προσπάθεια λειτουργίας των
συγκεκριμένων δομών, που γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη.
«Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να καταστεί πρωτοπόρα στη δημιουργία σημαντικών κοινωνικών δομών, που συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη συγκεκριμένων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ο μηχανισμός στον οποίο εντάσσεται η πρωτοβουλία της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη διαπίστωση των κοινωνικών αναγκών των πολιτών, στο συντονισμό, αλλά και τη χάραξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης και συνοχής, αλλά και στην παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής τους. Επίσης, μέσα από τον ίδιο μηχανισμό θα προσδιορίζονται οι προτεραιότητες της κοινωνικής αλληλεγγύης, με βάση τις εκάστοτε έκτακτες ανάγκες, ενώ θξα ενισχυθεί η πληροφόρηση, διαφάνεια, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή, που στις συνθήκες παρατεταμένης κρίσης, στις οποίες ζούμε είναι ο πυλώνας που κρατάει όρθια την κοινωνία μας. Μέσα από το Παρατηρητήριο θα εξειδικεύσουμε όλες τις δράσεις για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αναδείξει τις τοπικές ανάγκες σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα θα αποτυπώσει και χαρτογραφήσει τις χωρικές διαστάσεις της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video