ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έρευνα: Η κατανάλωση πάνω από 200 ml μπύρας την ημέρα επηρεάζει το χρόνο αντίδρασης μας

Η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας ξεπερνά τα 200ml μπύρας, ημερησίως, μπορεί να επηρεάσει και να υποβαθμίσει το χρόνο αντίδρασης των ανθρώπων, σύμφωνα με νέα ανησυχητική έρευνα.

Βρετανοί επιστήμονες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση πάνω από 10ml καθαρού ποτού ή 200ml μπύρας, ημερησίως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία των ανθρώπων.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ, στην υγεία, πολλαπλασιάζονται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν ηλικιακά, προσθέτει η έρευνα.
Το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η συνιστώμενη ποσότητα για κατανάλωση αλκοόλ ανέρχεται στα 16 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 200ml μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί.

Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα 10g  την ημέρα, που αντιστοιχεί περίπου στα 10ml καθαρού ποτού, αποτελεί το ανώτατο ασφαλές όριο.

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξέτασαν 13.342 άτομα ηλικίας 40 έως 72 ετών μεταξύ 2006 και 2010.

Η κατανάλωση αλκοόλ των συμμετεχόντων καταγράφηκε μέσω ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων.

Οι ειδικοί, για να αξιολογήσουν τις γνωστικές ικανότητες των συμμετεχόντων, πραγματοποίησαν ένα τεστ. Σε μία οθόνη υπολογιστή, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν άμεσα, αν οι δύο κάρτες που εμφανίζονταν ταίριαζαν μεταξύ τους.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην The Journal of Public Health.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Simon Moore, δήλωσε:

«Το αλκοόλ προκαλεί πολύ περισσότερες βλάβες στην υγεία από ό, τι πιστεύαμε» και συμπληρώνει:

«Αν οι άνθρωποι θέλουν ένα υγιές μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζουν όλα όσα ισχύουν για το αλκοόλ, πριν αποφασίσουν πόσο θα πιουν»

Ωστόσο, ο Βρετανός βουλευτής, Nigel Evans, απέρριψε τα ευρήματα, χαρακτηρίζοντας τα, ως «απολύτως επιθετικά», υποστηρίζοντας ότι πολλοί ηλικιωμένοι έχουν φθάσει τα 100 χρόνια, καταναλώνοντας πολύ περισσότερο αλκοόλ ημερησίως. 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video