ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βρήκαν ποιος οφείλεται για τη διαρροή επεισοδίου του «Game of Thrones»

Βρήκαν ποιος οφείλεται για τη διαρροή επεισοδίου του «Game of Thrones»

Ένας Ιρανός χάκερ ο δράστης της κυβερνοεπίθεσης στο HBO και τη διαρροή επεισοδίου του «Game of Thrones».

Ένας Ιρανός χάκερ φέρεται να βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO την Άνοιξη, κατά την οποία διέρρευσαν, μεταξύ άλλων, το σενάριο ενός επεισοδίου της σειράς «Game of Thrones» που δεν είχε προβληθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές.



Σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μανχάταν, Τζουν Κιμ, ο δράστης της κυβερνοεπίθεσης είναι ο Μπεχζάντ Μεσρί.

Στο κατηγορητήριο ο Μεσρί αναφέρεται ως ένας «αυτοαποκαλούμενος ειδικός» στην ηλεκτρονική πειρατεία, ο οποίος είχε εργαστεί για λογαριασμό του ιρανικού στρατού.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα δήλωσε ότι ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Μεσρί, με το ψευδώνυμο «Skote Vahshat», υπέκλεψε περιεχόμενο από τους διακομιστές (σέρβερ) του HBO μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2017, ανάμεσά τους και την πλοκή ενός επεισοδίου της σειράς «Game of Thrones» που δεν είχε προβληθεί.


Επίσης υπέκλεψε επεισόδια των σειρών «Curb Your Enthusiasm», «The Deuce», «Ballers», «Barry» and «Room 104», σύμφωνα τις αρχές.

Ο φερόμενος χάκερ απαίτησε «λύτρα» 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε bitcoin απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναρτούσε στο διαδίκτυο τα δεδομένα 1.5 terabytes των σειρών του ΗΒΟ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν πλήρωσε το ποσό εντός της προθεσμίας που είχε ορίσει ο κυβερνοπειρατής στις 29 Ιουλίου και ο Μεσρί ξεκίνησε την επόμενη μέρα να διαρρέει το οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση τότε ήρθε στη δημοσιότητα, με την ταυτότητα του δράστη να παραμένει τότε άγνωστη.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε επτά κατηγορίες εναντίον του φερόμενου χάκερ, ανάμεσά τους, κλοπή, απάτη μέσω διαδικτύου και απόπειρα εκβίασης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video