ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Θεσσαλονίκη

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της Εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων στην ακρόπολη της Θεσσαλονίκης.

, Πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθε στο υψηλό σημείο της πόλης για να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα των θαυματουργών Αγίων και την ιερή τους Εικόνα, να τιμήσει τη μνήμη τους και να καταθέσει την προσευχή του για την θεραπεία και τη βοήθεια όλων, και ιδίως των ασθενών και των πασχόντων.

Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του πανηγυρίζοντος Ναού Αρχιμανδρίτες π. Γρηγόριο Παπούλα και π. Στέφανο Πουλόπουλο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων ωμίλησε για την προσφορά των Αγίων στους ανθρώπους, πράξη αγάπης για την οποία χαρακτηρίστηκαν Ανάργυροι, τονίζοντας ότι έλαβαν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και την πρόσφεραν απλόχερα σε όλους τους ανθρώπους μέσα από την ιατρική και την φροντίδα.

Έκανε αναφορά για τα τάλαντα και τους πνευματικούς καρπούς και ευχήθηκε σε όλους οι Άγιοι να στέκουν βοηθοί και συμπαραστάτες σε όσους όσοι πιστεύουν και να αναζητούν το Φως του Χριστού.

Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ενώ εκ μέρους του Ιερού Ναού ο Παν. Αρχιμ. π. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη δίνοντας μία ιδιαίτερη λαμπρότητα, τονίζοντας ότι η αγάπη τους προς το πρόσωπό του θα τον συνοδεύει εσαεί στην Καβάλα, την οποία εκλήθη να ποιμένει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video