Μήνυμα επιθετικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων και της λαϊκής τάξης, έστειλε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στο πλαίσιο της φετινής συσπείρωσης, ενόψει της διοργάνωσης της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δημιουργήσουν στους χώρους εργασίας μαζικό, μαχητικό και διεκδικητικό κλίμα, ως απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, στους θεσμούς και στους εργοδότες, αντί να παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Εκ μέρους της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρος, σε συνέντευξη Τύπου, κάλεσε τους εργαζόμενους να «περάσουν σε σκληρή αντεπίθεση, να πολλαπλασιάσουν τις εστίες αγώνα» προκειμένου, με ενωμένες δυνάμεις να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που επιδιώκει, όπως είπε, να φέρει νομοθετικά εμπόδια για απαγόρευση της απεργίας και των συλλογικών διεκδικήσεων.
«Το τέλος της επιτροπείας που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, δεν θα σημάνει και το τέλος των θυσιών για το λαό. Η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει νέα αντιλαϊκά χτυπήματα για το 2019-20, στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ βρίσκεται μπροστά μας και η 3η αξιολόγηση. Να σηκώσουμε παντού μπλόκα αγώνα σε αυτή την πολιτική, μέχρι την ανατροπή της» είπε χαρακτηριστικά.
Το ΠΑΜΕ κάλεσε σε αποφάσεις για γενική απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να «βάλει φίμωτρο στη φωνή της εργατικής τάξης» και σε αγώνες για κατάργηση των μνημονίων, της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.
Κάλεσε ακόμη σε μαζική συμμετοχή σωματείων, συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, στην μεγάλη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, από την πλατεία Αριστοτέλους (στην παραλία), στις 6.30, λίγο πριν τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων των αγροτών, ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι το όργανο θα συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο, καθώς ο κλάδος των αγροτών έχει περάσει από την «ασφυξία στον στραγγαλισμό» από τη δυσβάσταχτη φορολογία και την «ασυδοσία» του εμπορίου, που έχει οδηγήσει μεγάλο παραγωγικό κομμάτι του κλάδου να εγκαταλείπει τη δράση.
«Περίπου το ένα τρίτο του κλάδου μας θα αφήσει την ύπαιθρο και αυτό θα το δούμε μπροστά μας τον χειμώνα. Είναι υποθηκευμένα μηχανήματα, σπίτια και γη στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και νυν Πειραιώς. Ερχόμαστε σε επαφή με τα χρήματα μία φορά το χρόνο, όταν πουλάμε την παραγωγή μας, δεν ξέρουμε πότε και πόσο θα πληρωθούμε, ενώ καλούμαστε να πληρώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» είπε.
Για ατελείωτα ωράρια, χρέη και κατασχέσεις, αλλά και για καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία και την μητρότητα, λόγω των υπερβολικών βαρών, έκαναν λόγο το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, Ράνια Καπετάν Γιώργη και το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, Σοφία Χατζηαστερίου.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου