ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις πυρκαγιές

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις πυρκαγιές

Το θέμα της αντιμετώπισης του πύρινου εφιάλτη προκαλεί οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της  αντιπολίτευσης.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, όμως πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέταξε νωρίτερα με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες εκτάσεις της Ανατολική Αττικής, ενώ επισκέφθηκε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές στο φυλάκιο της Αγίας Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook, παρουσίασε εν νέου τις 6 προτάσεις που είχε διατυπώσει το 2007 ως πρόεδρος της ειδικής επιτροπής προστασίας του περιβάλλοντος της Βουλής  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ανέφερε ότι η δασική πολιτική δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν μόνον όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες επίσκεψή του στο κέντρο συντονισμού.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία ενώ βρισκόταν σε παραλία των Χανίων και σημειώνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, καθώς ακύρωσε την σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο Συντονισμού της πυροσβεστικής, μόλις πληροφορήθηκε την παρουσία εκεί των κ. Τόσκα και Τζανακόπουλου.

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε με νέο σχόλιο λέγοντας ότι η «η απάντηση στη χυδαιότητα της Κυβέρνησης είναι οι έξι προτάσεις του Προέδρου της ΝΔ (…) Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό. Όχι έναν ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα», είπε.

Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζει το ΚΚΕ. Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ζωνών πυροπροστασίας, οι κακοσυντηρημένοι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, αλλά και η συνολική έλλειψη σε μέσα πυρόσβεσης, που γίνεται πιο αισθητή όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές στη χώρα», ανέφερε το ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να εξασφαλίσει τα αναγκαία εναέρια και επίγεια μέσα για να αποτρέψει την εκδήλωση νέων πυρκαγιών το επόμενο διάστημα».

«Την ίδια στιγμή που οι Υπουργοί του ξεφουρνίζουν παραμύθια για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Ούτε μια συγγνώμη όμως για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ούτε καν αναζητήθηκαν οι ευθύνες των αρμοδίων. Όλα καλώς καμωμένα … Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν στους ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, παρακολουθούν και δεν ξεχνούν», σχολίασε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

«Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα. Τα ίδια & με την οικονομία. «Το μη χείρον βέλτιστον» αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η κυβέρνηση αδράνησε στις φωτιές, είπε η Ένωση Κεντρώων, η οποία επανέλαβε «αν είχαμε αγοράσει 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποσοβήσει την καταστροφή, ενώ τώρα η αποκατάσταση των ζημιών θα ισοδυναμεί με το κόστος αγοράς 30 αεροπλάνων. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο δράσης και για τις φωτιές και για πλημμύρες και για φυσικές καταστροφές εν γένει και όχι αόριστα κατηγορώ, όπως αυτά του κ. Μητσοτάκη που ξεχνάει τις πυρκαγιές επί ΝΔ και τους στρατηγούς ανέμους κάποιου ομοϊδεάτη του».

 

 

 

[ert.gr]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video