ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΔΑΧΤΥΛΩΝ



Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                              Αθήνα  9 Οκτωβρίου 2019

 

                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε χρόνο παθαίνουν μερική παράλυση δακτύλων και παλάμης εξαιτίας του συνδρόμου της Ωλένιας Νευρίτιδας!

Θύματα του συνδρόμου είναι άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας ( 30 με 60χρόνων), κυρίως αυτοί που κάνουν χειρωνακτική εργασία αλλά και δουλειά γραφείου (πληκτρολόγηση).

Ησημαντική επίπτωση  υγείας για τους εργαζόμενους θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν υπήρχε έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της ωλένιας νευρίτιδας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν διαπρεπείς επιστήμονες στο 75o  Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Τραυματιολογίας  , το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  (2-5 Οκτωβρίου).

«Εκτός από το σημαντικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί στους εργαζόμενους το σύνδρομο της ωλένιας νευρίτιδας έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγική διαδικασία καθώς οι πάσχοντες είναι μειωμένης απόδοσης» αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού, Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού,ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο. 

                           ΔΙΑΓΝΩΣΗ    - ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

 Το βασικό σύμπτωμα της ωλένιας  νευρίτιδας   είναι πόνος στον αγκώνα ή μούδιασμα κυρίως στο μικρό δάκτυλο και τον παράμεσο και εμφανίζεται σεάνδρες και γυναίκες ( 30 με 60χρόνων).

«Η εμφάνιση των δυο αυτών συμπτωμάτων θα πρέπει να βάλει σε υποψίες τον εργαζόμενο πως κάτι συμβαίνει και θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε ορθοπεδικό» τονίζει ο κ Ιγνατιάδης.

Η  συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου   φθάνει το 1%,ενώ σε άτομα που δουλεύουν κρατώντας σταθερά εργαλεία με κλειστούς τους αγκώνες φθάνει το 1,4%-12,00%(μ.ο.4,1%), σε παχύσαρκους ασθενείς το 1,3%-16,00%(μ.ο. 4,3%).

Επίσης σε άτομα με βλαισούς αγκώνες ή με ιστορικό κατάγματος στον αγκώνα όταν συνυπάρχουν και οι παραπάνω παράγοντες το ποσοστό συχνότητας τριπλασιάζεται.

Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι όταν κοιμούνται οι ασθενείς με τούς αγκώνες εντελώς κλειστούς, με οιδήματα ή αρθρίτιδες αγκώνα, εκτελούντες εργασία με τσακισμένους αγκώνες και σπανίως με κάποια γάγγλια στη περιοχή του αγκώνα.

Εκτός απ΄ τα προαναφερθέντα μουδιάσματα, υπαισθησία και ατροφίες-αδυναμίες μυών χεριού, η διάγνωση επιβεβαιώνεται με το testφούλ κάμψης του αγκώνα για 1 λεπτό που επιτείνει τα συμπτώματα. Η επιβεβαίωση της διάγνωσης γίνεται και  με  Ηλεκτρομυογράφημα το οποίο όμως για να βγει θετικό πρέπει συνήθως η νόσος να είναι ήδη βαρειά, ενώ στο 50% των ελαφρών περιπτώσεων μπορεί να βγει και αρνητικό. Επίσης σε τέστ πλήξης(επίκρουσης) του αγκώνα με σφυράκι ιατρικό ή με δάκτυλο προξενείται η αιφνίδια αίσθηση διέλευσης ηλεκτρικού ρεύματος δια του αγκώνα.

 Η μονιμοποίηση των συμπτωμάτων, που συνοδεύονται   από υπαισθησία στο μικρό κυρίως δάκτυλο(ίσως και στο παράμεσο-στη μία πλευρά) , είναι δείγματα πως η όποια συντηρητική αγωγή (ξεκούραση, νάρθηκες, αντιφλεγμονώδη, φυσικοθεραπείες ) ακολούθησε ο ασθενής δεν απέδωσε και πρέπει οδηγηθεί άμεσα στο χειρουργείο.

 ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μικροχειρουργική( μη τραυματική) τεχνική σε συνδυασμό με το είδος του συνδρόμου  όταν γίνεται με  σωστή μετεγχειρητική αγωγή  δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

«Αν δεν υπάρξει χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου τότε θα αρχίζει να εμφανίζεται και μυϊκή ατροφία, δηλαδή να αδυνατίζουν οι μύες μεταξύ των μετακαρπίων και να διαγράφονται έντονα τα μετακάρπια οστά απογυμνωμένα από μύες, ενώ μπορεί αργότερα να χαθεί και ο έλεγχος των δυο μικρών (τελευταίων) δακτύλων.

Τότε ίσως είναι αργά και η εγχείρηση απλά μπορεί να ανακουφίσει από τα μουδιάσματα και να βελτιώσει την αίσθηση, αλλά η μυϊκή απώλεια ελάχιστα ή καθόλου θα ανακτηθεί» εξηγεί ο Δρ Ιγνατιάδης.

Η σωστή μετεγχειρητική αγωγή περιλαμβάνει ολιγοήμερη σχετική ακινητοποίηση  και πρώιμη κινητοποίηση που σύντομα ακολουθείται από πρωτόκολλο ενδυνάμωσης στο φυσικοθεραπευτήριο.

www.ignatiadismicrohand.eu,

τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.


Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video